månens viktigaste

faser & egenskaper

manifestation - ekonomi - känslomässigt

synodic period - 29 dagar - 12h - 44 minuter

luna - the moon

she is more than you know

new moon

Introspektiv, inåtvänd, tillbakadragen, låg energi,
sätta nya frön, intentioner, omvårda idéer och att drömma

Nymånen markerar början på en måncykel, när månen är som mörkast. Det är en tid för tillbakadragande och vila. Din energi kan vara som lägst här, så egenvård och vila är absolut nödvändigt. Ge dig själv tillåtelse att verkligen kapitulera till energin från nymånen och njut av (om) möjlighet till att sova, titta på serier eller skriva dagbok. Har du företag är nymånen den perfekta tiden att ta ett steg tillbaka från ditt dagliga arbete, se över och reflektera över den föregående cykeln och sätta upp dina intentioner och mål för följande cykel. Titta också på i vilket tecken månen står i samt vilket hus under nymånen då dess energi är avgörande för hur du kommer känna och må. Är du extra vaksam tittar du på hur planeterna står i konjunktion till månen då dessa verkligen sätter sin prägel. 

Var befinner du dig i ditt företag? Vilka är dina nuvarande utmaningar och möjligheter? Vilka är vinsterna och visdomarna du har upplevt sedan förra nymånen? Plantera frön av inspiration och avsikt. Dröm stort för ditt företag och känn in visionen om vad som är möjligt under nästa cykel. Ge dig själv tid för kreativ brainstorming och planering samt strategiläggning inom ditt företag. Vilken nymåne är bäst för företagande och personligt välstånd? Jo nymånen i Stenbocken förstås. Börja sedan skapa dina avsikter här

Vad är det du vill ska växa eller skapa den här månaden? Det här är din chans att plantera dessa frön av avsikt som du kommer att vårda under de kommande veckorna fram till fullmånen. Nymånen är vanligtvis inte en tid för att agera på dessa idéer – den energin kommer under den växande månfasen, efter nymånen. Det handlar mer om att plantera fröna nu som jag skrev ovan och vänta på att dessa ska börja växa och blomstra när månen börjar växa eller växa sig större. Till exempel kan du bli inspirerad att skapa en ny produkt, kurs samarbete eller ett erbjudande, men du kanske inte känner dig tvungen att vidta åtgärder förrän efter att nymånen har passerat in mot waxing moon, dvs växande måne.

waxing moon

kreativ, energisk, produktiv, skapa nya produkter, 
implementera dina idéer, få saker att hända, agerande

Under den växande månen kommer du sannolikt att känna dig inspirerad, kreativ, energisk och produktiv när du vidtar åtgärder för de avsikter du satte vid nymånen. Den växande månen representerar perioden mellan nymånen och fullmånen (dagarna 2 till 14 av månens cykel. Det är då månens växer i storlek och det gör också den kreativa energin som omger dig. Under de kommande två veckorna kommer dina idéer och projekt att öka, expandera i energi samt kulminera vid nästa fullmåne.

Om du har företag/business är detta den perfekta tiden att utöka dina idéer, beskriva dina implementeringsplaner, starta nya projekt och skapa nya kontakter med människor som kan stödja din vision. Du kan vara mer öppen för talmöjligheter, nya kundrelationer och samarbeten. The Waxing Moon, växande månen är en mycket kreativ och produktiv period, vilket gör den perfekt för en lanseringskampanj. Det är när månens energi växer för varje dag och människor blir  inställda på dess energi, vidtar åtgärder på sina drömmar och önskningar. Under denna månfas kommer du, som den intuitiva entreprenören/företagaren/inspiratören göra bra ifrån dig under denna period, dina  kunder letar också efter sätt att vidta åtgärder och nå sina mål och hitta vem de egentligen är. När du kan erbjuda vad de söker, så simsalabim, a win-win situation! Här sätter du ut annonser, visar ditt koncept samt promotar dina tjänster som är amazing för mänskligheten

Det är också en tid då du är mest upptagen och produktiv. Full action och arbetar med de idéer som har fått fäste. Det är då du skapar innehåll, spelar in videor och poddar och går vidare med dina stora planer.

TIPS! I mitt företag samt privata liv använder jag denna fas att arbeta med mina nya idéer. Att leka, visualisera med dem och föreställa mig hur det skulle se ut om de här idéerna förverkligades. Sedan släpper jag dem tills de kommer tillbaka. Vissa idéer försvinner ut i etern och det är okej, det är inte meningen att de ska komma just nu eller någonsin, ha tillit att Universum vet bättre. Andra idéer som däremot kommer tillbaka hela tiden och kräver att de förföljs och ageras på är de idéer som ofta är mest framgångsrika.

full moon

fullbordan, tacksam, energisk och ibland mycket känslosam,
vara synlig, arbeta hårt, fira prestationer, uttrycka tacksamhet

Fullmånen är en tid för kulmination, när fröna som du sådde vid nymånen kommer att förverkligas. Allt ditt hårda arbete lönar sig om du hade både avsikt, intentioner och tillit. Tveksamheter manifesteras inte. Här firar du dina vinster och uttrycka din tacksamhet för det du har skapat. Om inte, ha bättre tillit och intention nästa nymåne.

Fullmånen är när månen är som ljusast, upplyst från solens ljus. Det här är en kort men väldigt intensiv tid med höga känslor. Fullmånen skapar en känsla av fullhet och överflöd, kan intensiteten i dess energi ibland gå för långt, vilket resulterar i en känsla av överväldigande och kris. Eller mani samt sömnlöshet.  Fullmånen kan representera en tid av höga och intensiva känslor. Ge dig själv tillåtelse att ta ett steg bort från vardagen (speciellt sociala medier) så att du kan vara närvarande med dina känslor och “känna känslorna”. Du kanske inte kan förstå vad du känner, men det är okej. Var bara närvarande med vad som kommer upp i dig.

Positivt är fullmånen den perfekta tiden att vara synlig i ditt företag, marknadsföra dina tjänster och uttrycka dig på ett autentiskt sätt eller på ditt jobb. I nymånen drömde du stort och under de senaste två veckorna har du förmodligen arbetat hårt för att förvandla dessa drömmar till verklighet? Nu är det dags att rulla ut dig själv på ett stort sätt, dela med dig av vad du har arbetat med. Din påverkan kommer att förstärkas under denna kraftfulla måne energin. Vi känner oss ofta väldigt upptagna och mycket aktiverade med den maxade energin som går mot den sista “pushen” innan den avtagande månens vilsamma energi kommer igenom. Fullmåneritualen hittar du här

WANING MOON

fokuserad, organiserad, ibland överväldigad, släppa taget,
städa, organisera, knyta ihop lösa trådar

Under en avtagande måne bör du undvika att skjuta upp saker. Energin vid denna tidpunkt är mer fokuserad på att släppa taget, vila och ladda för nästa måncykel. Din tid ägnas bättre åt verksamhetsunderhållsaktiviteter, att slå ihop alla lösa trådar, bli organiserad och fokusera om dina ansträngningar. Göra klart. Nästan som under ett 9 år. 

Den avtagande månen är perioden mellan fullmånen och nymånen, då månen ser ut att bli mindre. All intensitet i fullmånen börjar försvinna när energi och känslor släpps ut i etern. Den avtagande månen är en bra tid att släppa taget om de saker som inte längre tjänar dig så att du kan göra utrymme vid kommande nystarts nymånen för nya möjligheter att flöda till dig. Se över vad som håller, ska med samt ska bort. Finjustera. 

I ditt kreativa företag eller arbete är den avtagande månen den bästa tiden att få ordning på din ekonomi och administration, konsolidera eller avsluta dina projekt (snarare än att starta nya), binda ihop lösa trådar och befria dig från alla åtaganden  som inte längre passar dig eller ditt företag/arbete/privata liv. Det kan vara en mycket produktiv period, speciellt om ditt mål är att rensa ut, redo för nästa nymåne och nästa våg av möjligheter som kommer till dig. Undantagsregeln är om du lanserar ett erbjudande som är relaterat till att släppa eller släppa taget, rensa, organisera eller till och med utforska ditt skugg jag. I det här fallet kan det vara mycket lämpligt att koppla din uppskjutning till den avtagande månen.

Efter fullmånens intensitet är du redo att rensa och släppa alla projekt, uppgifter, engagemang eller vanor som inte längre tjänar dig. Om du känner dig överengagerad eller överväldigad är den avtagande månen din möjlighet att börja säga “nej” till projekt som inte längre är i linje med dina intentioner. Att lansera under en avtagande måne är inte riktigt så bra. Reservera denna period att knyta ihop lösa trådar och få ordning på din verksamhet inför nästa cykel.

monad

Det finns en skillnad mellan 1 (ett, one) och monaden. 1 tillämpas på var och en av de väsentliga delarna i vilken grupp som helst, så 1:an är enklare än monaden, vilket är den del som betraktas som en enhet. Pythagoras såg inte ens 1 som ett nummer, för honom var monaden 1. Fadern och symbolen för visdom, principen av grundläggandet av alla nummer där alla nummer träder fram. Om vi ser det som han gjorde, en cirkel med en punkt mitt i, det var ettan, the one i mitten av allt. Ain soph Aur. Infinite. Monaden var tänkt som en enhet, precis som människan, Universum, en enhet med många individuella delar.

Manifestationen av Universum är fundamentet i Kabbalah, de tio (1 & 0) sephirot, dvs de kreativa krafterna. Sephirot, Sepharim och Elohim betyder alla samma sak, nummer, bokstäver samt ljud. Cypher är 0 som betyder att det finns ett gömt meddelande som innehåller sin egen nyckel. 1 figuren är the cypher delad i två, 1 och 0. Tio glober av själen i kabbalahträdet som är kopplat till 22 olika vägar byggd på ljudet samt de hebreiska symbolerna som är numerologi.