AVALON

ancient magic & myth

Avalon betraktas som en övertäckt ö av forntid magi och myt, en ingång till den andra världen där människor bodde i hundratals år och en modern källa till inre fred och visdom.

 

vad är avalon?

källa och etymologi

Avalon är den mytiska ön, i Arthurian legend, även känd som Isle of Apples eller Isle of Glass. Öns legendariska helande krafter sades återställa King Arthur efter att han skadades i en stor strid. Hans svärd, Excalibur, smiddes också där, enligt Arthurian författare.

Avalon nämns först i Geoffrey från Monmouths Historia Regum Britanniae, en fiktiv historisk text skriven 1136, där han hänvisar till Avalon som Avallo. I sin Vita Merlini hänvisar han till Insula Pomorum, äppel ön, i samband med den mytiska ön. Här kan vi se den nära förbindelsen till kelterna, eftersom det keltiska ordet Avallo, gamla irländska aball, mellersta bretonska avallenn och mellersta walisiska där alla hänvisar till äpplet. Enligt forskare representerar äpplet sannolikt odödlighet och innebär också en avsides plats på grund av uppfattningen av äpplen som vanligtvis odlas i avlägsna regioner. Namnet Avalon kan till och med vara kopplat till Avalloc, en keltisk gud, enligt källor.

SENAST FÖRLORADE LANDET?
samt att det existerar på kontinenterna i Storbritannien, Irland och delar av Europa. Det sägs att Avalon är den plats där kung Arthur togs efter att ha blivit väldigt sårad i strid. Vissa tror att det var en fysisk plats, andra anser att det är en mystisk plats för helande och andra tror att det fortfarande finns i “andra världen” idag.

AVALON ELLER INSULA AVALLONIS
den legendariska ön i Keltisk mytologi, är där, enligt vissa källor, King Arthurs Excalibur-svärd är smidd. Det är också den plats där den mytiska kungen togs tillfånga, fick ett dödligt sår, för att sen möta sin död. Kort sagt, Avalon är ett utopiskt paradis där legenden av engelska riddare och politisk helhet förenar sig i ett rike som förlorats i tidens dimmor.

ÖN AV ÄPPLEN & KRISTALLER
Det också den plats där den berömda häxan Morgana bodde, legenden säger, halvsyster till King Arthur och där, enligt legenden, växte äpplen hela året. Det första omnämnandet av denna plats finns i (som jag skrev ovan) historien om kungarna i Storbritannien (1136) av Geoffrey of Monmouth. Det menas att dess namn betyder “ön av äpplen”, som i bretonska språket är fruktans namn. Ön Avalon har också kallats Ynys Witrin, vilket betyder kristall ö, ett namn som tydligt hänvisar till platsens mystiska egenskaper.

HJÄRTCHAKRAT
När du närmar dig Glastonbury kan du se Glastonbury tornet från ett långt avstånd. Tornet är en betydande kulle där Mary och Michael leylines möts och kallas hjärtats chakra. Många resenärer rapporterar att de kan känna den speciella energin i landet som om Avalon fortfarande finns i “andra världen”. Man tror att Avalon var en gud-moder civilisation där alla var i tjänst för den stora modern. Att dyrka jorden och hennes årstider, ses den avalonska traditionen i de keltiska och druida släkt linjerna samt traditioner än idag.

ön av äpplen

och kristaller