JORD JORDLINGAR EARTHLINGS

Jordens element är fäst vid tecknen Oxen, Jungfrun och Stenbocken, jordelementet styr också andra, sjätte och sjunde huset. Alla de jordiska metaforerna är lämpliga här, jordens salt, fötter ordentligt planterade på marken för en jordling. De som styrs av ett jordtecken är praktiska, jordade och pålitliga. Dessa människor tar inte stora risker, snarare föredrar de mycket säkra saker och metoder.

Precis som elementen betraktas som byggstenarna i naturen, är jordtecknen zodiakens byggare. För dessa tecken är skapelsen ett konkret förslag. Oavsett om det är att skapa och bygga, ett hem, eller skapa bekväma rum i det hemmet genom förvärv av ägodelar, grafisk design, handlar jorden om det som är solidt omkring oss. De som påverkas av detta element känner sig bäst när de har samlat ett bra antal världsliga ägodelar. Risken i detta är emellertid att dessa individer kan bli giriga och alldeles för materialistiska.

Jordens element ger också en känsla av plikt, ansvar och tillförlitlighet till det som finns inom dess sfär. När vi har full eller nymåne i jordelementets tecken är det detta som belyses. Det här är de människor du kan räkna med att vara där när du behöver dem. De som påverkas av jorden tenderar också till försiktighet och konservatism, både i önskan och tillvägagångssättet. Som sagt, de är sensualister, säkert genom att de uppskattar en god måltid och fint vin bättre än någon annan.

Det logiska i jordtecken uppfattas och uppskattas alltid. I linje med detta uppmätta tillvägagångssätt uppvisar dessa jordlingar också betydande återhämtningskraft, just för att de är så nära kopplad till naturen och Moder Jord. På baksidan av en jordling kan emellertid de som stöds av jorden bli så fångade i sina mål, att de kan förbise andras känslor. Det här är ju en större bild, men jordlingar kanske är mer bekymrade över mållinjen än resan de tar.

Jordlingar är pålitliga, praktiska och konservativa, men ändå ganska materialistiska. De har sina fötter på marken men sina ögon på priset.

I andligt arbete förbises kroppen ofta. Det finns en tendens att gå högre än att gå djupare. Som jordling kan du det här redan då det är din natur, men övriga som har luft, vatten eller eld uppmuntrar jag att gå in i en dialog med din kropp lite oftare. Vår fysiska kropp besitter alla våra upplevelser, vårt hjärta, sinne och ande. Den har också ärvt betydande upplevelser och trauman som förts vidare i vår härstamning. Att ha en dialog med kroppen är att komma till roten där våra sinnen bara kan gissa. Ta dig ner till rotchakrat, och håll detta chakra ständigt öppet mot Moder Jord och magnetfältets inre kärna.

Sitt eller ligg bekvämt, ge din uppmärksamhet till andetaget. Låt din kropp slappna av och rensa ditt sinne. Föreställ dig att släppa in din kropp, om det finns en specifik plats som håller spänningar, värk eller missnöje, Gå dit, eller fall in i din inre kärna. Ställ din kropp några frågor som du funderar över, om det finns något du behöver vägledning för eller är osäker på. Se vad det står för. Låt kroppen få prata. Fördjupningen till förhållandet i ens kropp kommer alltid att vara välgörande. Det ger också ett säkert utrymme där du kan dra dig tillbaka när du behöver assistans och hjälp. Din kropp är ditt tempel kära jordling. Du om någon är expert på kroppen.

Askträdet kan stödja oss när vi ansluter till alla celler och upplevelser som hålls i våra kroppar. Asken är känd för hur djupt rotat den är in i jorden, vilket gör den till en fantastisk allierad när vi vill nå in i våra kroppar för visdom. Uppmana asken som en allierad att utforska det förflutna, det nuvarande och framtiden inom din kropp. Den rymmer de saker vi minns, och många saker vi inte minns. Våra tidigare liv visar sig också i vår nuvarande kropp. Asken kan lära oss hur man utnyttjar alla energier i vårt fysiska jag och släpper sån't som inte längre tjänar oss, eller hjälper oss förkroppsliga lektionerna.

Jordmänniskan är designad för arbeta med det okända och återta sin makt. Jordmänniskan i Stenbocken är en ensam lonewolf och trivs med det, perfekt allierad för att göra kroppsarbete, men även övriga jordlingar. När du dyker in i ditt fysiska själv, finns en känsla av att vara ensam, eftersom ingen annan person bor i din kropp och ingen annan har levt de upplevelser som hålls inom den. När saker uppstår i våra liv kan vi plötsligt hitta REIKI healers, vägledare, guruer och vänner som kan hjälpa oss, men att gå in i kroppen är inte bara mer kraftfullt, det är mer intimt, för det är din visdom och din ensamhet.

För många kan detta vara en skrämmande upplevelse. Den resan är upplyst men kan också skaka upp saker som behöver belysas, skapa en rå energi i oss. Uppmana din kropp som en allierad att dyka djupare in i dig själv, och särskilt när du är rädd för att öppna upp och möta ditt sanna, autentiska jag i dig.

Är du påverkad av jordelementets energier som då och då strömmar ner mot jorden och inte är en jordling av din natur, bör du ta till dig texten ovan.

BEMÄSTRA & BALANSERA ROTCHAKRAT

Bas eller rotchakrat är vår grund, våra rötter, vår balans. Här är vi trygga, älskar oss själva, här är vi stabila. Obalanser skapar oro, blockeringar, negativitet och bristtillstånd. Som jordling själv är detta mitt allra bästa chakra. Jag älskar baschakrat. Se till att alltid ha det öppet.

BASCHAKRAT MULADHARA
Är det första chakrat
Arketyp: modern (ex mamma, mor, Moder Jord)
Lokalisation i perineum
Element Jord
Färg röd (i indien gult)
Talet 4, stabilitet, hårt arbete, organiserad, förankrad, ansvar och fokuserad
Mantra: Lang
Djur, elefanten Airavata
Form: kvadrat ☐, tänk fyrkanten och fyran
Sinne, lukt
Aktualiserar: kroppen och den fysiska världen
Kroppsdelar är tjocktarm, ryggrad, ben och fötter, dvs att stå stadigt och tryggt

Sanskritnamnet Muladhara betyder både rot och frö men även stöd och bärare. Grunden för allt egentligen. Våra liv och vår utveckling. Chakrat kallas även rotchakrat. Inre organ som hör hit är binjurarna (som bla producerar adrenalin, vår överlevnads instinkt på alla plan) och tjocktarmen, men även ryggraden, benen och fötterna så vi är i kontakt med Moder Jord och grundar oss, benen tar oss framåt och ryggraden är vår stabilitet. Sinnet är luktsinnet och elementet jord.

I baschakrat ligger den vilande Kundalinin, (lyssna på min podd SKYROCKET på acast, epidod nr 8 där jag pratar om detta) den kosmiska medvetandekraften där man blir ett med allt. Kundalinin ligger ihop rullad som en orm i ditt bas/rotchakra och sover, men kan vakna som den gjorde för mig och reste sig igenom alla sju chakran och gick ut genom tredje ögat och kronchakrat.

Elefanten Ganesha (människokropp och elefanthuvud) symboliserar upplevelsen av en fysisk, sinnlig kropp, påminner om att kroppen och materian är andlig och gudomlig. Vi ska inte låta oss luras av det yttre, det vi ser med våra fysiska ögon. Inte tro att ytan visar innehållet. Ganesha eller ett annat namn Ganapati, är också kategoriseringens arketyp. Han står för idéernas formgivande. Idén och anden som synliggjorts.

© letsskyrocket.se