vi älskar kristaller

Texten skrevs 20200824. Alla älskar kristaller. Alla vill vi ha dem. Loads of them. Jag är en av dessa människor. Men på senare månader har jag funderat starkt på kristall industrin. När jag öppnar mitt flöde under sök rutan på instagram finns det 1,4 miljoner inlägg om kristaller under taggen #crystals, letar man under andra taggar, #healingcrystals, #clearquartz, #amethyst med flera kommer det upp minst lika många inlägg.

Jag ser kristaller som säljs stora som 50-100cm, man gör badkar, bord av kristaller. De används inom skönhetsindustrin som rollers i ansiktet. Vi pratar en urholkning av kristaller i miljoners, miljoners ton varje år. Allt från tumlade, pyramider, torn, platta, råa, kluster, halsband, armband, örhängen, änglastatyer, dödskaller för att nämna några.

detta är en miljard industri

wanting is a state of the

ego

Kristallerna är lika gamla som vår planet och de finns där av en anledning. Dessa kristaller sänder ut energier som påverkar allt levande på vår jord, leylinjer, elementen, atmosfären, vattnet, jorden, ja till och med polerna samt magnetfältet.

Nu urholkar kristallindustrin allt detta. För pengarnas skull men även så har kristaller smugit sig in i REIKI samt healing branchen. Jag säger inte att vi ska sluta köpa kristaller, men vi ska vara medvetna om att man urholkar jordens energier och alla kristaller på flera miljoner ton av olik karaktär som finns på olika platser för att de måste vara där av olika anledningar. Vad händer när alla kristaller är utrotade? Vi måste se oss själva i vitögat hur mycket kristaller vi behöver, varför vi behöver dem samt titta på industrin som spyr ut detta. Osunt. Jag har precis vad jag behöver just nu om än mitt ego vill ha fler och fler, ni vet, bara en till. Bara tre till. Självklart ska vi köpa de kristaller vi behöver, men inte för att det är trendigt, för att det är nymåne, fullmåne, ditt stjärntecken, som inredningsdetaljer och gud vet allt. Det är endast säljknep. Jag läser tom att man promotar att kristallerna hjälper dig att bli frisk, hitta rätt partner och jobb, tappa ditt sötsug och bota cancer!??

Sen handen på hjärtat, vem och vilka vet vad respektive kristall är bra för? Jag vet förstås bergskristallens, ametistens, rosenkvartsens, hematitens egenskaper, och många andra stenar. Men när man påstår att kristallen hjälper mot söt och matsug, att en kristall får dig att sluta äta godis och fika, eller att den läker dina trauman och sår, ja jag har läst så mycket konstigheter att jag ofta ramlar av stolen. Stenar som drar in pengar åt dig och gud vet allt.

Detta är också säljknep och fundera på, vem sitter och bestämmer vad varje kristall har för magiska trolleri aspekter? Hur vet man att en viss sten skapar loads of money? Nä. Ska man blanda in LOA med att kristaller skapar, plockar bort samt läker allt? Kristaller har höga energier men inte så här höga. De gör inte jobbet åt dig, ej heller skapar de saker som kommer hända. Att de utför trollerier är bullshit. Glöm inte att detta är en mångmiljardindustri. Allt handlar om dina egna intentioner, vad du tänker, känner, säger och skriver är det som kommer tillbaka till dig.

Att hålla i en Bergskristall medans man manifesterar är helt okej, men tro inte en sekund att vissa kristaller får ditt pengakonto att öka, att dina djupa trauman läks om du håller i en kristall, att du slutar äta osunt, med en viss kristall så poff väck med dina problem. Ej heller har moder jord under evolutionens gång skapat kristaller för just Stenbocken, Väduren eller Skytten. Eller att ditt pengakonto ska öka eller att du börjar älska dig själv. Naturligtvis kan man lägga en kristall på en ömmande punkt och känna lindrig, men tro inte att den kommer bota dig. Healing är djupare än så, det handlar om blockeringar, trauman, jobba i det undermedvetna och göra sitt skuggarbete.

det är dina intentioner som skapar

skövlingen av palo santo

Nästa sak jag velat ta upp och har skrivit om på min f d blogg 2019 är skövlingen av Palo Santo träden samt vit salvia, sweetgrass för att nämna några. Ni vet att jag strider för Moder Gaia och har gjort många inlägg kring detta på den gamla bloggen men nu 2020 är det hög tid att ta upp detta igen.

Idag fokuserar jag på Palo Santo som blivit även det en bauta industri. När det började brinna runtom i Sverige 2017 samt övriga världen, det var en sommar då vi hade +30 grader varendaste dag. Det brann överallt. Jag var djupt sorgsen och orolig. När något år senare Amazonas brann kom det till mig kring just Palo Santo. Dessa träd är heliga. Idag skövlar man dessa träd för rökelseindustrins skull. Detta är INTE okej! Dessa heliga träd är inte, precis som kristallerna, något som ska beställas i varje parti, tid och minut av västerlänningar. Har folk inget vett? Är alla så i sitt wanting and needing EGO trots att man låtsas vara andlig? Skäms!

Min första och enda beställning av Palo Santo gjorde 2019 och av dessa rökelsepinnar är det fem kvar 2021. Vit salvia som jag har (desutom luktar den illa) är min tredje på tre år. Saliva är inget hot för att förstöras, däremot Palo Santo trädens skövling. Jag använder rökelser högst sällan. Nästan aldrig, men om jag har haft mörka entiteter på besök vilket händer då och då är det endast vit salvia som gäller tillsammans med viss flingsalt.

⊖ Saltet har mest power i ett hem med oönskade negativa entiteter. Detta salt strör man i alla hörn, samt kan sättas på ett fat under sängen, men även i ett glas med vatten bredvid sängen eller i hemmet. Palo Santo har ingen verkan alls på den här typen av energier, tro mig, jag om någon vet. Så sluta beställ Palo Santo i mängder och tänk på att rädda dessa träd! Det är en miljard industri med hockuspockus lovord av vad den gör för verkan.

Jag vet jag har skrivit om detta på min förra blogg men nu tar jag upp detta igen. Här uppe i Sverige finns precis lika många träd och örter att använda. Man kan odla egen salvia, man kan kolla av vad samerna använder, för inte sitter samerna och beställer Palo Santo, det kan jag lova er. Samerna är Amazonas motsats till shamaner. Lär av dem istället. Men för guds skull, sluta beställ Palo Santo i parti och minut! Precis som kristaller.

Kristaller har blivit en trend som gått för långt. På alla plan. En stor obalans. En urholkning av Moder Gaias starkaste energisystem. Samma gäller Palo Santos heliga träd. Att urholka Gaia på kristaller och träd för en trend och en industri är inte okej.

vill du bidra till detta och kalla dig andlig?

Gör egen rökelse, en bunt med blomblad, torka tall och enbarr. Näver. Man kan bränna en torkad kvist av vitpils träd, svartpeppar, spirulina, kakao, kanelstång (oerhört powerful) brännässla, enormt med krafter du knappt kan stava till, du kan torka och bränna eucalyptus för att nämna några. Potupurri av olika blad att lägga lite överallt i hemmet. Men för böveln, bidra inte till att Palo Santos träd utrotas på grund av rökelseindustrin! Odla egen vit saliva.

Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, tänk på att det ligger en enorm miljardindustri bakom kristallurholkningen som snart sinar, tänk även på Palo Santos träd, att de som finns kvar bör få vara kvar och inte hamna hos oss pgr av ego samt pengaindustrin.

Om vi inte köper griskött från Danmark och den fruktansvärda djurhållningen de bedriver, måste de tillslut lägga ner. Ingen efterfrågan, ingen business. Allt har en balans, så även kristaller och rökelse industrin.

En klar röst kom till mig och susade genom örat och huvudet häromdagen. Det var kraftfullt men också ett uppvaknande av våra egon. Vi tror vi äger världen och kan ta allt vi önskar utan konsekvens. Rösten sa klart och tydligt:

mäniskan är ingen prioritet
wake up call
moder gaia blöder!