LUFT LUFTLINGAR AIRBEEINGS

Elementet i luft är fäst vid tecknen Tvillingen, Vågen och Vattumannen. De reglerar också tredje, sjunde och elfte husen. Luftlingar är de som pryds av detta element, eftersom det är markören för det intellektuella. Luftiga människor är smarta tänkare och hanterar abstrakt resonemang väl. De älskar att analysera, syntetisera och undersöka. Har du ett dilemma? Ge det till ett lufttecken och se dem börja jobba direkt.

Luft handlar också om kommunikation. Dessa individer vill få ut ordet och det är troligtvis inte bara fluff. De är vaksamma, nyfikna och uppfattande. Världen sett av ett lufttecken kommer att vara intressant, deras analys och efterföljande förklaring (förhoppningsvis i termer vi kan förstå) kommer att indikeras. De som påverkas av luft är uppfinningsrika och smarta. De ser alla sidor av ekvationen och kan hämta den bästa metoden. Balans är viktigt för luft folket. Speciellt tänker jag då på Vågen.

Så är luftlingar friska som en sommarbris, eller tjutande som vinden? Förmodligen båda, beroende på när du fångar dem. Medan dessa människor ofta är lugna och samlade, kan de bli kalla om deras jämvikt är i obalans. Ett klokt ord på vägen, det är en utmaning att debattera med ett lufttecken.

Enligt Platon är luft förknippat med en oktaedern. Luft anses vara både varm och våt. De antika grekerna använde två ord för luft, aer betydde den svaga nedre atmosfären och eter betydde den ljusa övre atmosfären ovanför molnen. Platon skriver till exempel att "Så är det med luft, det finns den ljusaste sorten som vi kallar eter, det grumliga som vi kallar dimma och mörker, samt andra slag som vi inte har något namn för"...

Ett annat plus med luftelementet är att det manifesterar sig på ett mycket humant sätt. De som påverkas av luft kan verkligen gå i en annans skor. De är objektiva, kooperativa och vill verkligen hjälpa till att skapa en bättre värld. I en balanserad, kärleksfull luftling finns inga fördomar, bara en ljus och blank idealism som kan åstadkomma mycket.

Lufttecken är kommunikativa, intellektuella, smarta och rättvisa. Dock kan de blåsa både hett och kallt, så se upp för ett kyligt utkast!

Som människor, när vi gör vårt inre och andliga arbete, kommer vi troligtvis att fastna mindre i drama eller reaktivitet. Men att vara människa betyder att det finns tider där vi inte kan hjälpa det. Ibland är det lätt att vara i ett högre perspektiv och se alla rörliga bitar som de verkligen är, men ibland är livet och människorna omkring oss väldigt bra på att suga in oss i ett utrymme med begränsad syn. Här bor du som luftling, mest i tanken och i huvudet, för att se vilken situation du upplever motstånd med från ett högre perspektiv. Jag rekommenderar att jorda dig mera och bli som en jordling

Tall trädet står ofta högt över andra träd och buskar, vilket indikerar dess förmåga att se mycket mer än de flesta i växtriket. Det är också ett träd som är känt för sin långa livstid, faktum är att de två äldsta träden i världen är tallar.

Erfarenhet ger oss förmågan att se saker från ett upplyst perspektiv. Om du kämpar med något kan du försöka visualisera dig själv som det äldsta trädet i världen. Du har tittat på livet i tusentals år, du har sett säsonger förändras otaliga gånger, du har sett både istiden och översvämningen, observerat landskapet runt dig utvecklas från denna plats, fråga om din situation. Sätt dig vid en vis och gammal Tall.

Kära luftling, din själ, hjärta och kropp försöker alltid kommunicera med dig. Du kanske känner dig mystisk dragen till ett specifikt ämne, konstform eller genre, kanske du inser att du köper alla saker du ser. Alla dessa saker, vare sig de är små eller stora, är hjärtast längtan. Hjärtat är sanning som försöker att tända något inom oss. För att vårda den lågan måste vi andas in liv i det, förkroppsliga det, tala det, omfamna det, tänka det. Mata in din sanning på något sätt så du ger den makt genom att namnge den.

Luft elementet har sin boning i hjärtchakrat och hjärtat ses även som öppningen til det andliga, därför att vår andliga utveckling går genom hjärtats chakra och tillgång til den kärleken som finns där. Kärlek är den största kraften i kosmos. Med kärlek kan vi bestiga berg.

I hjärtchakrat befinner vi oss mittemellan himlen och jorden, ni vet den fjärde dimensionen där vi kastas mellan himmel och helvete, gott och ont. Med hjärtat ser vi sanningen i det fördolda, längre ner på det jordliga planet, vi ser skuggsidor och trauman, det mänskliga planet, likväl som vi ser höga aspekter, det gudomliga och höga dimensioner vi knappt trodde existerade av oss själva och allt runtikring.

Här i kärlekens centrum hittar du ditt autentiska jag. Här förenas jordens och himlens krafter, här flödar endast kärlek. Här finns sanningen. Här är vi sammanlänkade med allt. Här är allt ett. Kärleken är beroende av luft, utrymme och frihet. Öppenhet. Jag lever själv efter devisen:


IF IT COMES, LET IT
IF IT GOES, LET IT

HJÄRTCHAKRAT ANAHATA
♡ Är det fjärde chakrat
♡ Arketyp: helaren
♡ Lokalisation: hjärtat, bröstkorgen
♡ Element Luft
♡ Färg grön
♡ Talet 12, läs mera om det längre ner ↓
♡ Mantra, yang, dvs maskulint
♡ Djur, Gasell
♡ Form, dubbel triangel ihop △ ▽
♡ Sinne, känsel
♡ Aktualiserar villkorslös kärlek och försoning
♡ Kroppsdelar är hjärta, lungor, armar och händer

Talet 12 visar på tre aspekter, ettan relaterar till ny början, ny start, motivation, progress, självförtroende, oberoende, prestation, bedrift och utförande.

Talet två ger vibrationer av dualitet, diplomati, tvåsamhet, anpassningsförmåga, sensitivitet osjälviskhet, men även tro och hopp. Talet tolv representerar också cykler av erfarenheter, pånyttfödelse, regression, högre medvetande, högre kunskap, högre visdom, sensitiv, utbildning och intellekt. Tolvan är vad jag kallar the go and get numret.

Vi får även nummer tre (1+2=3) och trean representerar motsatsernas förening, grupper, gruppsamarbete, expansion av tvåan, gudarnas tal, himlen, livet, lycka, tur, sammansmältning, syntes, uttryck, växande, skapandet, månens tre ansikten (ny, full och nedan) expansion, optimism och dynamik men också negativ utveckling i form av en ond spiral. Trefaldigheten. Treenighet. Magic of three.

Treans energi bär på den uttrycksfulla skaparen. Vara just kreativ samt använda alla sina talanger. Vara tillsammans med andra. Självuttryck.

♡ Hjärtchakrat Anahata är det fjärde chakrat och associeras med hjärta, lungor, armar och händer. Vi känner, vi andas in, vi kan prestera och vara kreativa med våra armar, men också ge REIKI healing med våra händer. Sinnet och känseln är elementet luft.

♡ Det finns ännu ett chakra, strax under hjärtchakrat som kallas för Anandakanda eller Kalpavriksha. Önskningens träd. Här kan vi attrahera vad vårt hjärta egentligen längtar efter. Lite som själens längtan. Detta chakra är inte underordnat världens karma. På de längre planen accepterar själen de karmiska omständigheterna, men här skiljer man på vad egot vill och vad själen längtar efter som jag ofta pratar om. Här utövar vi helt den fria viljan.

♡ Det här chakrat kan bara aktiveras när hjärtchakrat, Anahata är uppväckt. Negativitet, ego, pessimism, brist, rädslor etc gör detta omöjligt.

KUNDALINI KRAFTEN
Vid negativa attityder etc gör att en upprest Kundalini går tillbaka ner i rotchakrat, Muladhara Det gör den iof alltid av och till då en Kundalini aldrig kan vara helt rest och aktiv dygnet runt. Ingen levande fysisk människa skulle klara av den energin hela tiden. Men den kan heller aldrig resa sig vid obalanser, blockeringar och negativitet genom alla sju chakran. Man kan aldrig få en Kundalini resning.

♡ Med det fjärde chakrat har vi lämnat den fysiska människoaspekten (egot) och nått den själsliga. Här i hjärtchakrat möts den andliga och materiella världen. Kanske lite jord och luft tillsammans. Eller rot och hjärtchakra i balans.

♡ Här ligger den andra knuten och jag har pratat om ego knutar i en av mina videos, då jag fick ett klärhörande röstmeddelande som sa ego knutar. I skrivandets stund minns jag inte exakt allt som rösten sa, men du kan leta i mina videos på YouTube. Den här knuten kallas Vishnugranthi som måste lösas för att Kundalini kraften ska kunna passera förbi hjärtchakrat. Hur gör man det då? Jo, meditation kring försoning och förlåtelse, djupandning, kärlek och frihet.

♡ När vi klarar av att hålla hjärtchakrat öppet längre stunder som tillslut blir till dagar, är det öppet, fritt, positivt och glädjefyllt. Då skapas en fri kanal för Kundalinin att fullt resa sig från rotchakrat med full kraft, genom alla sju chakran och ut genom kronchakrat. Vi får då vår kosmiska visdom och blir ett med kosmos.

♡ Hjärtats energier vill vara öppna, våra själskvalitéer och själens väg. Vårt ego stänger som oftast av hjärtchakrat genom polariseringar, rädslor, dömanden, värderingar och så vidare. Gasellen symboliserar frihet, lätthet och rörelse. Att hålla hjärtat öppet, inte kväva, hålla fast eller fastna.

© letsskyrocket.se