TALLBARRS OLJA, ETERISKA OLJOR ÄR RENA GIFTET

EKOLOGISKT SAMT VEGANSKT? MY ASS!

Vem kunde tro att det var så här illa samt farligt, ja tom dödande med dessa eteriska oljor? Men det blev en lärpenning för mig och en av mina väninnor.  Vi köpte in oss på trenden tallbarrsolja samt tallbarrs té som någon därute påstod skulle hjälpa mot spikproteinet. Så här i efterhand, dagen efter fick jag mig en rejäl lärpenning och inte bara kring tallbarr och dess oljor men även för hela det trendiga konceptet eteriska oljor överlag. 

Inom healing samt reiki har det blivit ett koncept att använda sig av just eteriska oljor, det står 100% eteriskt, det står veganskt och det står ekologiskt. So far, so good. Ingen av oss har ens tänkt tanken på vad dessa innehåller, eller? Jo fram tills i natt. Följ med på en skräckinjagande natt med giftinformations centralen i luren …

ETERISKA OLJOR KAN DÖDA

MINDRE ÄN EN TESKED HAR DÖDAT BARN

MUSKELBORTFALL

NJUR & LEVERSVIKT

Så, min väninna köpte tallbarrsolja till mig, sig själv och en annan väninna, droppa inte så många droppar då den är enormt koncentrerad. Jag såg flaskan när den kom, mitt undermedvetna sa något om gift, drick inte. När jag öppnar skåpen där jag har andra eteriska oljor säger den undermedvetna rösten: du skulle nog aldrig dricka dessa oljor… men den tanken svepte förbi och försvann, kvar i huvudet fanns bara videos samt inlägg över hela internet där människor promotar tallbarr, tallbarrs té samt tallbarrsoljan mot spikproteinet. 

Jag hällde upp ett stort glas med vatten, droppade i tallbarrsoljan och det började droppa så fort så jag hann inte räkna, jag tänkte, oj vad det kom mycket på en gång, uppskattade en tesked eller mer. Jag tittar på vattenytan, där flöt oljan ovanpå, funderade på om jag skulle ta en sked och röra om? En ljuvlig tallbarrsdoft spred sig, så ljuvlig att jag mer eller mindre svepte i mig allt direkt tillsammans med två persikor. 

Eftersmaken var parfym. Läpparna domnade nästan bort och det stank tallbarr ur andningen, ja hela rummet fylldes av tallbarrsdoft från min utandning. Men gud så go´andedräkt jag fick tänkte jag och log, ska nog beställa många av denna olja och dricka varje dag…

Sent på natten kom det ett meddelande från min väninna att man inte ska dricka tallbarrsoljan och här drog allt igång, vi gjorde research på research och hittade en ena artikeln efter den andra kring tallbarr, tallbarrsoljor, terpener och dödliga eteriska oljor. 

GIFTINFORMATIONSCENTRALEN 02:30

Jag ringde direkt när det gick upp för mig vad jag druckit. Hittade ingen information på giftinformations centralens sida, så jag ringde. Jag rapade tallbarrs doft som spred sig i hela hemmet, jag mådde illa och det smakade parfym i hela munnen, halsen. Jag hade nu börjat bälja i mig vatten för att späda ut giftet, jag tom drack mängder av mjölk trots att jag vet att det neutraliserar syror men jag chansade inte. 

Giftinfo frågade sedvanligt om mängd, hur ofta jag druckit detta gift och som tur är var det första och sista gången. Hon berättade om eteriska oljor rent allmänt hur giftiga de är, men även om denna tallbarrsolja:

muskelbortfall 

njursvikt (dialys kan behövas i värsta fall eller att njurarna slås ut)

leversvikt= död

Detta är speciellt om man dricker detta samt eteriska oljor ofta men de är helt klart dödliga på lång sikt samt vid för många droppar på en gång. Fundera på hur ekologiskt samt veganskt detta är?

 

TERPENER

Terpener är en mycket stor grupp av de kolväteföreningar, som är de dominerande beståndsdelarna i eteriska oljor och andra naturprodukter. Dessa har ofta tydlig lukt, mest typiskt i barrträdsoljor. Det finns tiotusentals varianter med tusentals användningsområden.

Namnet terpen härleds från terpentinolja  som var en av de först utforskade eteriska oljorna. Tall innehåller bland annat terpenerna pinen och limonen, fråga dig själv om du skulle dricka terpentinolja eller terpentin överhuvvudtaget? ☠️ Terpentin är ett lösningsmedel gjort av destillerat barrträ som används i målarfärger, dock inte lika mycket idag på grund av att det är hudretande, och vid långvarig exponering kan ge allergier (s k målareksem) men vi tycker det är okej att att både dricka det, inandas samt massera in det via såkallade eteriska oljor som dessutom kallas veganska och ekologiska? ☠️

☠️ Företag som säljer eteriska oljor varnar för att vissa av dessa, speciellt i koncentrerad form och olämplig dos, kan vara mer eller mindre giftiga eller skadliga, varför försiktighet och kunskaper är nödvändiga. I sin koncentrerade form är eteriska oljor tusentals gånger starkare än växterna de kommer ifrån. Fullt friska människor kan skadas vid olämplig användning, och flera av dessa skador kan bli verkligt allvarliga och/eller bestående. Eteriska oljor kan också döda. Mindre än en tesked av en del oljor har dödat barn.

TREND, PENGAR & FÖRSÄLJNINGSKNEP

Som vi alla gått på, så länge vi ser texterna veganskt och ekologiskt, vi följer trenden, strömmen utan att djupdyka i vad vi egentligen köper in oss på. Den där någon som börjar promota något i kollektivet, precis som jag ser New Age, vi kan tex jämföra det med kristendomen, Bibeln samt änglarna. Det blir en sanning som egentligen inte är sann på en fläck. Om C-vitaminet i tallbarren skulle ta bort spikproteinet borde den personen som startade detta högst dödande trend fått nobelpriset. Tänk förnuftigt om C-vitamin och terpentin, terpener verkligen kan bota spikproteinet? Fundera på om detta är den mörka agendans försök att dräpa ut några till som inte ännu stupat i viruset eller dess högst dödliga vacciner.

☠️ Diffuser där man droppar i dessa giftiga oljor för att inandas

☠️ Vid reiki samt annan healing/massage behandlingar

☠️ Att tom dricka detta gift som ger sviktande organ samt muskel bortfall

☠️ Att smörja in ansikte och kropp med detta högst dödliga gift

På ena sidan av oljorna ser vi texterna veganskt, ekologiskt, naturens organiska mat med mera, men vad händer om du vänder på samma veganska, ekologiska flaska? 

DÖDLIGT ☠️

☠️ FARA, IRRITERAR HUDEN, KAN ORSAKA ALLERGISK REAKTION
Men varför ska vi då använda oss av den på vår hud? Ekologiskt? Nja, snarare giftigt!
☠️ VID FÖRTÄRING, KONTAKTA GIFTINFORMATIONS CENTRALEN!
Ja men varför promotas det att vi tom ska dricka giftet? Tom göra té av tex tallbarr?
☠️ VID HUDKONTAKT, TVÄTTA MED MYCKET VATTEN , VID HUDIRRITATION, UPPSÖK LÄKARE
Ja men varför ska man då köpa dessa produkter om den ger dessa högst livsfarliga reaktioner, tom död? Använda dessa vid healingar, bad, i mat, smörja in kropp och ansikte med? Börjar ni vakna upp nu och se vad folk köper in i sina sinnen av vad ekologiskt samt veganskt är? Så fort man kallar det veganskt/ekologiskt så tror man det är hälsosamt? VARNING! 

SKÄMS PÅ ER RAWFOOD, CREAROME, YOUNG LIVING MED FLERA ☠️

Jag har haft ett sjätte sinne gällande eteriska oljor, jag har väldigt få och använder dem aldrig någonsin längre. Inte ens vid reikibehandligar. De har undermedvetet känts giftiga, jag kan inte förklara det. Än mindre beställde jag den där diffusern jag ville ha, för något undermedvetet sa blankt nej! Jag hittade mig själv att avfölja instagram konton som både säljer och promotar eteriska oljor för några veckor sedan, jag kan inte förklara varför men den där niggeling feeling ni vet styrde. Så rätt jag hade!

Hur mår jag idag efter denna vakna natt med giftinfo i luren? Vaken till 06? Jo, jag stinker tallbarr, jag känner mig sjuk invärtes och jag hade ont bakom njurarna hela natten. Jag bäljde i mig runt 2 liter vatten samt mjölk för att späda giftet. Vi får se om mina njurar samt lever tagit skada av detta, time will tell, men sak är säker, de eteriska oljorna som jag har ska kastas och aldrig in i mitt hem igen!

Länkar och faktagranskning:
TERPEN
ETERISKA OLJORS GIFTIGHET eller gå direkt under Wikipedias “referenser” under länken ovan
TALLBARRSOLJA, LYKO
Du kan själv börja faktagranska de eteriska oljorna’s business genom att googla själv, har du som jag druckit en eterisk olja, ring giftinformations centralen för råd!

TACKA VET JAG
NATURLIGT POTPURRI 🌸