vegetarisk samt vegansk som barn

samt ögonöppnare för den demoniska människans beteende mot djur

Okej hörnii, min historia som barn var att jag blev född som vegetarian/vegan och under hela min barndom och ungdom har jag kämpat mot köttet. Jag ville inte ha det. Varje gång mamma tvingade i mig kött växte det i munnen och jag mådde illa. Ibland spottade jag ut det. Hon berättade att när jag var riktigt liten och hon skulle mata mig hade hon en hög med leksaker för att locka mig att gapa samt svälja. Det hon inte hade upptäckt då var att när det var kött på tallriken vägrade jag, men när det var vegetariskt eller kanske tom vegansk mat åt jag som en gris.

Grejen är, handen på hjärtat och med facit i hand att jag alltid kämpat omedvetet som barn och ungdom men även medvetet som vuxen för djuren samt skogen. Alltid. Såhär, jag värnar mer om djuren och skogen än människan.

Det gick helt enkelt inte att svälja! Jag har verkligen kämpat hårt med kött och kring 20-års åldern minns jag mitt “genombrott”, jag åt en köttstek för första gången. Det var scary minns jag. Kött låg på tallriken. Hur smakar det? Hur levde djuret? Hur avlivade man det? Finns det antibiotika i det som man fodrat djuret med? Ja alla dessa tankar och syner kom när jag satt där med min första köttbit. Visst hade mamma lagat hundratals älgstekar men det valde jag bort. Varför tvinga sig att äta kött när man närmar sig 20 år? Jo, det var en ungdomskärlek och jag ville inte vara annorlunda, krävande eller jobbig. Det ni ska veta är att detta är slutet på 80 talet så vad visste man om vegansk samt vegetarisk kost då, rent allmänt? Precis, zero noll.

Jag ville inte vara annorlunda så jag började följa normerna. Vad andra gjorde (för det var ju rätt?), och annorlunda var jag tillräckligt redan iom att jag var Starseed (trots att jag inte var aktiverad ännu av min grupp men ni som är Starseeds vet redan att man känner att man inte är som alla andra eller förstår vad samhället pysslar med, man hör inte hemma här) samt master 33a. Så sedan 20-års åldern har jag ätit kött men med viss äckelvarning. Då kom också min sjukdom, diabetes när jag var 21 år. Jag kunde dock endast äta kyckling, fläskfilé och oxfilé. Fisk äter jag inte, aldrig gjort och kommer aldrig göra, och det bästa jag visste var skaldjur men fick en anafylaktisk reaktion 2007 så sedan dess kan jag inte äta varken räkor eller kräftor. När jag åt älgkött sist (kan varit 2019) kastade jag bort det mesta, jag klarade inte av det längre. 

Jag känner att jag dras mer och mer bort från köttet igen och mitt intresse för sund mat ökar iom min djupa personliga utveckling som pågått i många år nu. Rött kött är enormt cancerframkallande, men du blir även lågfrekvent och tung i sinnet samt i kroppen. Allt är energi, så även mat. Djurets mående är vad du äter. Hur många djur mår bra idag? Vet du hur de behandlas? Kika in på peta samt svt faktagranskning om de svenska mjölk samt grisfarmarna på uppdrag granskning, det vill säga om du har nerver för det. Dels tänker jag ständigt på klimatet och växthusgaser samt utsläpp, (finns en anledning till varför jag inte äger en bil längre) jag tänker på hur djuren lider och lever i misär samt långa transporter, slaktas på ett plågsamt vidrigt sätt, kalvarna tas direkt ifrån sin mamma efter födseln eftersom vi människor ska ha kons mjölk och frossa i det så kon får tillbringa sitt plågsamma liv och massproducera mjölk resten av sitt liv, små gula kycklingar sätts på ett rullande band och åker rakt ner i en kvarn levande och mals för bla Chicken Mcnuggets för att nämna några. Vill du se vad du äter? Kolla på Peta ← scrolla ner en bit och fejsa sanningen.
 
Vill du inte se? Då har du dubbelmoral. Det är ditt och mitt ansvar
vad vi tillåter djuren gå igenom. Slutar vi konsumera dessa
vidriga förhållanden finns ingen marknad.
Simple as that!
 
Om du måste äta kött för det är en långsam process att ställa om så köp endast närproducerat kött av djur som levt ett glatt liv, kolla gärna in ett av mina favoritprogram Mandelmans gård ← Se gärna dokumentären Cowspiracy ← på Netflix. Köp absolut INTE fläskfilé från Danmark! De grisarna lever ett liv du inte ens kan föreställa dig. Kina samlar in hundar och flår dem levande. De gillar även att äta fisk och andra djur som lever och sprattlar på tallriken. Bojkotta dessa länder! Börja ta ansvar vad du stoppar i munnen och på vems bekostnad.
 
Nedan ser du videon som visar sanningen om Kina, ett folk och en kultur jag skulle kunna bomba utan dåligt samvete. Demonernas paradis. undrar du vilka demonerna är? Kika på videon för så här beter sig kineser.

the demons on earth

Återhämta andan, släpp dubbelmoralen, det är inte bättre i Sverige, nu återgår vi till den sunda, humana vegetariska och veganska maten. Hoppas du börjar ditt val här efter denna video samt andra länkar jag gett dig på denna sida.

vegetarisk zuccini & ricotta lasagne

då kommer vi till receptet som är vegetariskt,

när du sett videon ovan hoppas jag du tänker till vad du stoppar i kakhålet!

200 g färska lasagneplattor, gärna med spenat.
2 zucchini, riven
3 morötter, rivna
6 klyftor vitlök, rivna
5 tsk timjan
5 tsk oregano
2 tsk flingsalt
3 tsk svartpeppar
0,75 dl olivolja
400 g passerade tomater
250 g ricotta
250 g mozzarella
 
Sätt ugnen på 225°
Fräs alla de rivna grönsakerna och vitlöken mjuka men inte brynta i rejält med olivolja och kryddor. Häll sedan på tomatsåsen och låt koka ihop i 5 minuter.
Lägg ett tunt lager av såsen i botten på en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor, ett lager sås, klicka ut ricotta och bitar av mozzarella. Se till att det finns kvar av osten till översta lagret. Fortsätt varva tills ingredienserna är slut.
Avsluta med ost, skicka in lasagnen i ugnen tills osten är gyllene och smält samt är mjuk rakt igenom, ca 20 min.