diy månfat i gips

egna månfat i gips

Ni som följer mig på instagram @letsskyrocket har säkert sett mina egentillverkade månfat jag gjort av gipsrullar. Slattar och kvarlämnat gips från jobbet som blir över vid gipsningar. Jag tyckte det var slöseri så jag funderade på vad man kunde göra av dessa istället för att de åker i soporna?

Jag kom då på att jag behöver förvaring till mina kristaller vid sängen samt alla mina egna runstenar jag både plockat själv i mitt paradis i Västerbotten samt målat symbolerna själv i rosa. Sagt och gjort, efter ett tröttsamt dagpass utan sömn emellan (kväll + övertid, hem och "sova" 3h, upp igen och fortsätta) så bestämde jag mig för att sätta igång. Jag brukar alltid behöver sova 5-6h efter varje dagpass men den här dagen stålsatte jag mig, lyssnade inte på den trötta kroppen som skrek sova, nope, här skulle det göras månfat på fri hand!

inspirerad av skålen vera, olsson & jensen

Samma skål som ni ser på mitt köksbord i förra inlägget samt på min inrednings instagram @carolaahn, dvs de runda bollarna uppe på kanterna. När man jobbar med gips måste det gå wroomsnabbt. Gipset börjar brinna ihop efter några få minuter, så det gäller att vara snabb och göra rätt direkt. Skålarna blev lite sneda och vinda men det tycker jag är charmigt och det är ju själva grejen med diy. Lite sandpapper när det torkat klart efter ca 2 dygn och sen vit måla på och voilaa, två egna månfat ☾

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *