FÖRBERED DIG ATT MÖTA DINA DEMONER

fullmåne förmörkelse

karmisk DAG 19

deep shadows

Om saker och ting verkar mer intensiva, accelererade eller laddade finns det en anledning till det. Vi är i början av en intensiv förmörkelsesäsong, som kulminerar i den potenta månförmörkelsen den 19 november 2021. Förbered dig på att möta dina demoner, eftersom denna partiella månförmörkelse – den längsta på 500 år – kommer att skaka om status quo, demonterar giftiga mönster och tvingar oss att gå djupt, deeeeep.

i skorpionens säsong faller

eklipsen i oxens tecken,
ett område som kallas krittika

I vedisk astrologi är Krittika Nakshatra Agni, eldguden

Den 18 november till den 19 november kommer förmörkelse ormen Rahu delvis att svälja månens ljus. Ormens mörka skugga har kraften att väcka undermedvetna rädslor, krossa illusioner och lära ut viktiga karmiska lektioner. När själar stiger upp på medvetandestegen är detta ett viktigt steg på vägen.

Denna nästan totala förmörkelse faller i Oxens tecken, i ett område som kallas Krittika. Symboliserad av en skarp kniv där Krittika skär bort det som inte längre behövs och avslöjar hycklande och oäkta beteenden. Den uråldriga vediska eldguden Agni sägs bo i Krittika, där han bränner bort och renar negativ energi. Vad Agni än rör förvandlas till ljus, värme och aska, så förbered dig på att släppa allt som har hållt dig nere.

Dagarna kring förmörkelsen är avgörande tider för att bryta ohälsosamma fästen och släppa karmiska knutar. Förmörkelser leder ofta till avslut, men de är också nya möjligheter där tillväxt uppstår. Om du känner dig orolig eller stressad, kom ihåg att det är en tillfällig situation. Så mycket som förmörkelser kan utlösa rädslor, kan de också katalysera andlig tillväxt, sträcka ut subtil medvetenhet och öka intuitionen.

Denna förmörkelse är speciell av flera anledningar, inklusive det faktum att det är den sista i en 18-månaders serie i Oxens tecken. Eftersom Oxen är associerad med det materiella riket, har denna rad av förmörkelser tränat vårt kollektiva fokus på frågor om pengar, säkerhet och distribution av mat, rikedom och makt. Denna sista månförmörkelse kan avslöja sprickor i grunden för den globala ekonomin, vilket kan orsaka fluktuationer på aktiemarknaden.

Krittika-förmörkelsen är också speciell för sin placering på himlen. Faller vid 3 grader av siderisk Oxe, en placering som kallas graden av djup upphöjelse och har ett starkt och kraftfullt inflytande. Dess långa varaktighet bidrar också till dess kraft. Eklipsen pågår i hela 3 timmar och 28 minuter, världen har extra tid att marinera i Rahus skugga.

I Indien är denna gynnsamma månförmörkelse känd som Kartika Purnima. För att fira Lord Shivas seger över de fruktansvärda demonerna Tripurasura, tänds miljontals lampor på floden Ganges strand. När Rahus förmörkelseskugga stiger, fundera över vilka demoner, dvs tänk på dåliga vanor, blinda fläckar eller giftiga relationer du är redo att eliminera från ditt liv.

Inför förmörkelsen tar den expansiva planeten Jupiter fart och kommer åter in i den progressiva Vattumannen följande dag, den 20 november. Fokus på mänskliga rättigheter, miljöfrågor och arbetsmarknadsfrågor kommer att fortsätta under vintern månader, när Jupiter lyser ett helande ljus på Vattumannens kollektiva tecken. Jupiter kommer att stanna i Vattumannen till den 13 april 2022. 

Om du kan stödja dig själv i den kosmiska stormen som piskas upp, kommer du att ha lättare att integrera de lärdomar som universum försöker lära ut. Använd ditt andetag för att vända ditt fokus inåt och frukta inte förlusterna som du kan känna. Att släppa giftiga relationer öppnar bara dörren för nya, mer positiva sätt att utvecklas.

Krittika Nakshatra

den 3e Nakshatraav zodiaken

Krittika's symbol är en skarp kniv

uterus, oxen, the devils ramshead

Krittika Nakshatra, som är från 26°40′ grader i Vädurens tecken till 10°00′ grader i Oxens tecken, är den 3:e Nakshatran i zodiaken enligt indisk astrologi. Krittikas symbol är en vass kniv. Månkonstellationen Krittika är ofta relaterad till vassa knivliknande instrument. Utifrån denna symbolik drar många slutsatsen att Krittika-människor är skarpa som en rakkniv, skärande och genomträngande av naturen. Det indikerar också i horoskopet att arbete eller yrke kan ha att göra med hjälp av vassa föremål som flåning av djur för läder- och pälsproduktion.

Den presiderande gudomen för Krittika Nakshatra är Agni, eldguden. Men den fullständiga symboliken för eldguden Agni är lite komplex. Här är Agni, eldguden, relaterad till kroppens matsmältningseld som möjliggör matsmältning och assimilering av mat. Därför styr Krittika dagliga sysslor som matlagning och denna mångård är också kopplad till aptit och matsmältning. Agni indikerar till och med den mentala elden som möjliggör matsmältningen och ytterligare förståelse av kunskap och information. Krittika-människor kan möta vissa upp- och nedgångar i livet precis som eldslågor som tänds till sitt högsta på ett ögonblick och dör bort i ett annat ögonblick.

 

konstellationen Pleiaderna

Från indiska vediska berättelser är Krittika (konstellationen Pleiaderna) fostermor till Kartikeya (även känd som Lord Murugan), en av Lord Shivas söner. Kartikeya är en hinduisk gud för krig och seger. Kartikeya är också känd för att vara general för den himmelska armén. Därför har Krittika Nakshatra en relation med Lord Murugan (Kartikeya). Detta gör det möjligt för denna månens mansion att ha härskare över krig, strider, arméer och alla slags tvister. Detta kan till och med vara ett personlighetsdrag för Krittika-personer. Kartikeya är känt för sina hjältedåd så Krittika Nakshatra representerar också berömmelse och större ansträngningar eftersom Kartikeyas kroppsliga lyster och rustning sades lysa som en gyllene sol. Krittikas Nakshatra förknippas med guld och samma slags rikedom. Då Krittika Nakshatra är fostermor för krigsguden indikeras också en del av den infödda Krittikas fostervård och ansvar för att skydda andra.

Den första Pada av Krittika faller i Mesha Rashi (vädurens tecken) som styrs av Mars och Skytten navamsa med planethärskare Jupiter. Alla 3 Padas är i Oxens tecken som styrs av Venus. Den 2:a och 3:e Pada är i Stenbocken och Vattumannen navamsa av Saturnus och den sista Pada är i Fiskarnas navamsa av Jupiter.

Månen i Krittika Nakshatra: När Krittika Nakshatra är födelsestjärnan, kan personen vara en frossare och överätare. Hen kan också vara förtjust i andras makar. Krittika native är personen som har ett ljust utseende och utbredd berömmelse.

19

Mitt i allt elände har vi idag även en kollektiv skuld. Idag ska vi lära oss oberoende och rätt användning av vår power, stå upp för oss själva när vi blir lämnade ensamma vilket är vad som kommer hända i det stora hela denna fullmåne förmörkelse i oxen 19 november 2021. Kom ihåg att vi har en 11 månad där två 1:or visar på snabba permanetnta händelser. Viktigt är att se svårigheterna och bemästra dem genom personlig styrka!

Jag skriver om denna händelse med eklipsen i oxen därför att den räcker långt framåt, dvs över nästa år 2022.