tarot är kosmisk och esoterisk

även astrologisk men främst symbolisk

naturligtvis har jag knäckt frimurarnas hemliga koder

om du kan kosmologin, it's right here, in the cards

snabb historia om tarot's skapare

Våra gamla esoteriska magiker Philippe Vachier av Marseille 1639 the Marseille tarot, Arthur Edward White och Aliester Crowley (svartmagiker) där Crowley menar helt korrekt att kabbalah symbolen He är 17 stjärnan – the Star. (som kabbalistisk/pythagoreisk  numerolog kan jag mina hebreiska symboler)

 1. Tarot de Marseille
  uppfanns i norra Italien i början av 1400-talet och introducerades i södra Frankrike när fransmännen erövrade Milano och Piemonte 1499. Tarot de Marseille är en av standarderna som många efterföljande tarot från 1800-talet och senare härrör från, jag anser att här har vi basen och grunden till tarots historia såsom vi använder tarot idag. År 1760 graverade Nicolas Conver sin berömda Tarot de Marseille i sin fabrik. Philippe Camoin, husets ättling, har fortsatt traditionen och återställt Marseilles tarot efter år av historiskt samarbete med Alejandro Jodorowsky.

 2.  Arthur Edward Waite
  skapare av A.E  Waite Tarot var en brittisk poet och vetenskaplig mystiker som skrev mycket om ockulta och esoteriska frågor och var medskaparen av tarotleken Rider–Waite (även kallad Rider Waite Smith) eller Waite Smith tarot). Arthur var västerländsk okultist. Han var frimurare samt medlem i SRIA (Societas Rosicruciana i Anglia, dvs rosenkorsare) och Golden Dawn (the hermetic order of the golden dawn).

 3.  Aleister Crowley
  grundare av Thoth Tarot, var en engelsk ockultist, filosof, ceremoniell (svart)magiker, poet, målare och författare. Han grundade religionen Thelema och identifierade sig själv som profeten som fick förtroendet att vägleda mänskligheten in i Æon av Horus i början av 1900-talet. Naturligtvis var han  medlem i Hermetic Order of the Golden Dawn. Tillsammans med Jones startade de en ny orden A.:A.: som baserade sig på den gamla initieringsstegen som Golden Dawn hade och som bygger på Rosenkorstraditionen, där varje grad kopplas till en sefira på det kabbalistiska trädet. En av grunderna i det nya systemet var att placera människan på solens plats med zodiaken runt sig istället som i den gamla eonen där man placerade människan på jorden. I och med den nya tidsåldern bryter människan sig fri från den gamla tron som förslavade människan.

 4. Barbra Walker
  Jag kan sträcka mig till Walkers Tarot in a Tin  som innehåller allt som korten ska innehålla, kanske på vissa ännu lite mer. Barbra har precis som jag avkodat vad tarot’s symbolik egentligen handlar om, kanske inte så plättlätt för den oinvigde men absolut rekommenderar jag även denna som komplement till de tre övriga. Jag gillar denna typ av grafik där man ser vad som händer, precis som i Marseille och i a.e Waite’s tarot. 

dessa tre tarot är grunden till att bli professionell tarotläsare,

men även korrekt tarot överlag, såsom för nybörjaren

New Age har även här smugit sig in och vi börjar tappa den gamla esoteriken, symbolismen (som faktiskt är A & O) och den kosmiska läran av vad tarot ska och måste innehålla. Nyskapande tarotlekar är idag rena orakeltarot-lekar där den viktiga symboliken inte finns med, kvar blir egna påhitt, symbolik blir ersatt av sånt som inte har med tarot att göra eller så uteblir vissa viktiga symboler helt. 

Symboler och symboliken finns i vårat undermedvetna och kommer upp till medvetandet när vi jobbar med dessa tre grund-tarot lekar, de hänger ihop och är påbyggda på varann. New Age tarot kan innehålla samt ersatt med tex hästar istället för korrekt symbolik, motorcyklar, feminina, endast kvinnliga aktörer genom hela tarotleken, hello kitty, och en massa andra new age påhitt.  

Symboliken är viktigast, varför har nr XII den hängde (mannen) alltid ett ben tvärsöver? Han hänger ju i världsträdet, men varför hänger han mellan två träd eller ibland mitt i? Varför står vissa karaktärer på tå? Varför visas endast en liten del av en fot på vissa kort? Varför sitter vissa troned? Varför sitter vissa med ett ben snett över det andra? Big deal skulle jag vilja säga. Pelarna är väldigt viktiga genom all tarotläsning, finns det en, två eller tre pelare? Titta alltid efter pelarna och kan du symboliken? Finns de med i  nyskapande new age tarot? Hur många träd eller berg ser du på kortet? Dessa SKA också vara med på exakt position. Är fåglarna med eller är de bortplockade? En falk, örn eller korp har helt olik symbolik, se till att de är utplacerade där de ska vara. Varför är nr IV Kejsaren väldigt feminin? Varför presenteras han med ett lamm? Finns kabbalah-trädet (i formen av granatäpplen) utplacerat bakom översteprästinnan som sitter mellan två pelare? Vad läser hon? Jo kabbalistisk Torah som genom ett system av mystisk kunskap beskriver kabbalah universum. En viktig del är tikkun olam, som går ut på att även den enskilda individen kan hjälpa gudomen i den pågående skapelseprocessen. Detta sker genom att man i sitt eget liv iakttar och följer de religiösa påbuden mitzvot i Torah. 

Det viktigaste kortet i tarot är XVII Stjärnan (the star) och här ska det korrekt finnas sex-sju mindre stjärnor medan den stora stjärnan ska (korrekt igen) ha sju spetsar (även de små). Har ditt kort inte 7-8 stjärnor är det new age och all potent symbolik är borta, då är det är inte tarot du sitter med överhuvudtaget. XIX Solen ska normalt ha två individer på kortet samt tegelstens muren måste vara med, likväl VI the lovers (de älskade) har som oftast tre individer på kortet som är korrekt. Vem är the Psychopomp? Var hittar du the guide of souls? Inte i new age tarot iallafall. Är stavar med, finns det långa pinnar, (sticks) så kallade crosiers (biskopsstav och dessa har inget med religion att göra) finns Sceptre (spiror) med samt the globus cruciger med på din tarot? Väldigt viktig symbolik som inte har med religion att göra, men den ska vara med av en viktig anledning. Varför syns som oftast hovkorten (pager och riddare) som män medan endast drottningen är kvinnlig? Varför står pagerna, riddarna sitter till häst och drottningar/kungar sitter på en tron? Hittar du den väldigt potenta Fleur de Lis på dina kort? Den kommer way back från Annunaki tiden där Palmer är palmer, tills de blir flergrenade lövfällande Yggdrasil eller Kabbalah tree of life, Sephirot. Blommor är bara blommor, tills de får betydelsen av den trebladiga irisen kallad Fleur-de-lis, vi kan se Fleur de lis ⚜ på bla Enkis huvudbonad. Titta igenom dessa tre tarot som är grunden till kosmoligin om du ser ⚜ för det bör du göra, speciellt i Thoth Tarot. Vem är egentligen kvinnan med vingar, the queen of heaven? Vad betyder the broken pillar? Frimurarna har sin åsikt kring det, men den är inte korrekt.

tre tarot som du ska kunna

I Tarot de Marseilles och A.E Waite Tarot, ska du titta noga på symboliken jag nämnt ovan så får du en stark grund av vad som förmedlas från kosmologin, titta efter hebreiska/kabbalah, egyptiska och sumeriska symboler, men även astrologiska i Thoth Tarot samt A.E Waite. Tarot de Marseille, A.E Waite & Thoth Tarot är de enda tarot du bör jobba med annars är det new age och tarot symbolikens mysticism urvattnas och försvinner.

detta ska finnas i en tarotlek

Allt jag nämnt ovan (ett litet axplock) och symboliken ska ses genom alla tarot du införskaffar på exakta ställen i varje kort, sen kan grafiken variera, men allt ska finnas med, annars är det new age och då är det bättre man använder sig av orakelkort. Det fritt fram att skapa orakelkort för de är inte tarot. Du kan förstås använda orakelkort tillsammans med någon av dessa tre tarot som komplement, men bevara symboliken av tarot, komplett ♡

att bevara tarot och sluta urholka den

Jag är (precis som med reiki ←) oroad över tarot och dess esoterik, symbolik och tunga kosmiska läror som nu urvattnas och urholkas i rask takt i denna new age era. Reiki utvattnas med tillägg och efternamn och ursprunget har snart suddats ut, med tiden, kommer japansk USUI reiki (inte västerländsk/Takata linjen, samt en massa andra tillägg ni kan läsa på min reikisida, där de flesta kallar sig japanska Usui reiki utövare, fast de inte är det och ingen vet skillnaden). Om femtio år, finns ursprungs reikin kvar? Troligtvis inte. Samma är det med tarot och dess otroligt viktiga symbolik som inte finns med i alla nyskapande new age tarot kortlekar. Detta är INTE tarot. Var noga med vad du köper och ovan kan du se några få kort jag plockat fram, jag har lagt pilar på viktig symbolik som har all betydelse. Naturligtvis finns det mer, men visar lite basic här som inte får missas och detta ska oavkortat finnas i alla nyskapade tarotlekar. Du hittar symboliken i de tre tarot jag presenterat här. Detta är större än du nånsin trott, tom frimurare kan detta. 

Att utföra divination är att kunna esoteriken, symbolismen och kosmologin. Många tittar på hur korten jobbar härnere, man spår utifrån människans frågor och perspektiv från det mänskliga planet, man jobbar mentalt och försöker få ihop kopplingar som ska stämma, när vi faktiskt måste göra tvärt om, nämligen titta på symbolismen, kosmologin och esoteriken. Kan vi inte den, då kan vi inte tarot. Stort lycka till med dina tarotstudier från dessa potenta tarotlekar jag pratar om här, förstår du inget av det jag skriver så kommer jag lära dig allt du behöver veta längre fram ♡

Du kan boka mig om du ha tarotläsning här