magiska midsommar & solstånd

make your own magic

Magiska Juni ☘ är här och sommaren börjar med drömmar om sol, semester, grönska, bad, blommor, långa, soliga nätter där solen aldrig någonsin går ner här uppe i norr. Soluppgångar och solnedgångar. En tid för ny början, ny kreativ eldenergi från solens vitalitet och kraft ☼

Midsommar närmar sig, så även Solstice eller sommarsolståndet. Ofta värderad som en tid för jordbrukstillväxt. Sol och eld elementet symboliserar också personlig och andlig tillväxt. Anslut till naturen, Moder Jord och alla jordiska element!

Din inre eld, innehar manifestationens energier, visdom, intuition, överflöd kommer utan ansträngning under denna tid av rening. Utnyttja energin för tillväxt och självläkning, släpp det stillastående och aktivera viljan. Min ascendant i Lejonet gör sig hörd och elden i mig brinner av lycka, vällust, välbehag och magi. Mitt jordelement i Stenbocken skriker efter att barfota trampa gräs, ligga på en äng och sjunka in i molnen, sitta under ett stort träd och tanka vital livsenergi, kanske småprata lite, plocka in vackra blommor och bara vara ett med moder jord.

legenden av sju blommor

Legenden kring midsommar är gammal. Vi pratar magi. Än i dag är det många som lägger sju blommor under kudden. Legenden kommer av att när solen står som högst är växterna och blommorna laddade med en speciell kraft. Det handlar om magiska krafter som man helt enkelt trodde på. Sju sorters blommor.

legenden och magin av sju


Detta tal ansågs magiskt, och visst hade folktron rätt. Magin av sju. Magi och trolldom står i centrum för denna rit. I den övernaturliga, magiska och andliga världen ska man göra allting baklänges.

De riktigt trollkunniga magikerna samt häxor (naturfolk) plockade dessa blommor på ett speciellt sätt. De gick baklänges och plockade med vänster hand. Helst skulle man plocka från en kyrkogård. De blommorna som hade växt upp där bland de döda ansågs bära på magi och hemligheter. En annan version är att om man lägger sju olika blommor under kudden ska man drömma om sin soulmate.

Ni vet väl att man absolut inte får bada på midsommarafton? För just denna trollska och magiska natt riskerar man att råka ut för Näcken. William Shakespeares "En midsommarnattsdröm" fångar in själva kärnan i vad denna helg handlar om. Kärlek och humor, i en blandning av fantasi och verklighet.

the magical number seven, plus or minus two.
/George A. Miller

Sju står för andlighet och intellekt men även eftertänksamhet, analytisk, lugn och tankfull. Mental styrka och själslig kraft. Sjuorna representerar människans tal, att ta hissen ner till jagets innersta sanning, självförtroende, introspektion, analys, existentiella frågor, esoterik, mystik, motsatsernas förening (den mellan kropp och ande) och chakrana, men också perfektionism och självkritik. De sju dödssynderna. Sjuor står även för tro och hopp. Det sjunde chakrat, dvs upplysning.

kristall magi

Istället för blommor kan du med säkerhet använda sju olika kristaller under kudden. Rena dem innan i solen en liten stund, låt dem ligga i vatten och klarar dina stenar det, gärna saltvatten. Prata med stenarna, lägg in visualiseringar från hjärtat.

magisk ritual med gudinnan athene
månfas sju (7) - avtagande måne

månfas - element & stjärntecken
Om jag inte räknat helt galet så har vi en balsamic waning air moon, den 19 Juni-20 på midsommarafton, dvs avtagande luft måne. Två dagar före nymåne och sol eklips. På denna midsommarafton har vi luftenergi i tvillingen. Den här dagen står energierna för FRÖN och TILLMÖTESGÅENDE.

vägledning under luftmånens 7e cykel
Din längtan att komma igång med vissa projekt på direkten är frustrerande och du tvingas att vänta och avvakta. Avfärda ingenting men lagra idéerna så du kan ta fram dem igen vid ett mer passande tillfälle.

Under den här månfasen produceras koncentrationen av dina mentala förmågor som frön till framtiden. Det är nu du sätter dina frön.

athene - vit gudinna - luftelement & tvillingens gudinna
Vi som är vakna och pålästa har insett att det finns minst tio till tolv gudar. Vilka de är kommer jag skriva en artikel om. Dessa gudar är INTE en gud som religioner pratar om, en man som skapade allt på sju dagar, och nej han sitter inte på ett moln. De flesta Gudarna är solgudar, Yang.

Gudinnorna däremot -Yin- är helt förknippade med månen. Gudinnorna (jag kommer även här göra en artikel om de tolv gudinnorna i vårt solsystem -men det finns fler- och har skrivit om några svarta gudinnor på min f d blogg) har power över livet och döden, uttrycker en extrem karaktär från en djup medkänsla och kärlek till det ultimata hatet och grymheten. Gudinnorna är inte mänskliga och de representerar det goda och det onda i alla av oss.

Kort sagt finns det tre typer av gudinnor, de vita, de röda och de svarta. Idag pratar jag om den vita gudinnan Athene (Athena) och dessa vita gudinnor rör sig mot våren från fiskarna genom väduren, oxen och tvillingen.

Athenes budskap för midsommarafton - ritual
Gudinnan Athene avslöjar att du som läser denna vägledning för midsommarafton besitter en ärvd rikedom av talanger och gåvor. Dessa gåvor kan användas mot andra men även för att avancera själv i godhet. Athene viskar att om du endast söker efter egna intressen kommer det troligtvis inte ge dig resultatet du önskar manifestera. Tvärt om.

Om du däremot använder dina gåvor i service för andra kommer du manifestera allt du önskar och lite till. Positivt och uppfyllande. Eftersom Athene är den sista av de unga, vita gudinnorna ses varje problem som en chans till en kreativ tanke, att bli medveten (tänk på att hon är luft och här råder tankar, funderingar, kommunikation, diplomati och intellekt). Den naturliga egenskapen av luftelementet i tvillingen som kommer skölja över världen på midsommar är mångsidig och vidsynt.

Det finns dock en fara med att vara för mångfaldig i din attityd den här dagen eller situationen. Om du har en fråga du klurar på, är Juni signifikant månad gällande denna fråga.

🌿

3 kommentarer till “magiska midsommar & solstånd”

  1. Jag är född den 7:e augusti och känner väldigt väldigt starkt för siffran 7. Intressant. Även 3, mycket i mitt hem är arrangerat triss, eller vad man ska säga. Blir en spännande midsommar :). Glad midsommar till dig Carola!

    1. Detsamma så här i efterhand och hurraaaa kommentarerna funkar men jag får inta verifieringar när de kommer, såg dina nu av en slump 🙂 Puss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *