the sacred feminine

kärnan i det feminina

Sofie J.A’s visdom har också skrivit en artikel om divine feminine här  ←
Lyssna på min nya poddcast Esoteriska podden ← när jag pratar om den feminina månen och hur hon styr vårt fysiska liv här

Inuti varje kvinna finns en otrolig mörk kraft. The Sacred Feminine, eller Divine Feminine som beskriver vår koppling till urmodern, Mem och 2an. Denna inre kraft ger oss liv och kallar oss till henne. Eller henne, vi pratar en negativ polaritet, en negativ energi. Denna ses som svart och mörkret. Det omedvetna. Slöjan bakom. Det  outforskade. Illusion, ångest, och intuition men även den omvårdnande, omhändertagande. Den avvaktande, icke agerande. Passiva kraften.

Ofta förknippad med vänlighet och medkänsla. Det pratas om elden inom var och en av oss är mycket mer än vad man kan se? Här kommer felen i the divine feminine därför inom den feminina kraften finns INGEN eld, den är maskulin. Det feminina är vatten och vattenelementet. Månen är vår feminina kraft. Funktionen av Månen är sova därför under sömn förlöses skräp vi samlat på oss som kommer upp till ytan och nytt material vävs in i kroppen.

Det vi tänker och gör under dagen influeras och infunderas i kroppen när vi sover. Varje cell är center för medvetenhet och varje cell innehåller anden. Astrologiskt är Fiskarna det sista tecknet i zodiaken som härskar över denna nyckel. Tittar vi på Tarot kortet Månen 18 där skaldjuret kommer upp ur vattnet representerar den lägre formen av existens, formad som en skorpion som indikerar en kreativ kraft som startar vid en återvändsgränd som leder till bergen bakom. Den smala vägen betyder att koncentration är nödvändig. Den går upp och ner men stiger högre vid nästa stopp, andlig tillväxt sker inte på en gång utan gradvis. Hunden och vargen är samma art, en är vild och en är hemtam såsom mänsklig medvetenhet. Tornen är mänskligt skapande för de 32 strålarna runt månen indikerar livets träd (sephirot), den nedfallande själen på det lägre fysiska planet. Många symboler här visar att vi kan förändra den yttre strukturen av saker. Bevis på att samma förändringar kan fulländas i kroppen genom organisation och kultivation

det heliga feminina

Det Heliga Feminina är naturligt knutet till livets gåva, och konceptet med en livgivande livmoder i harmoni med moder jord och resten av skapelsen. Denna kvinnliga essens (och dess associerade feminina egenskaper) finns främst inom kvinnor, men även i män. Vi består av två polariteter, maskulin (1) och feminin (2). Det feminina representerar mycket mer än potentialen att ge liv. Det är skapelsens energi i dess renaste tillstånd. Det är en kraftfull och intuitiv inre kraft som ibland illustreras av den vilda kraften som styr över liv. Titta på Moder Jords vilda feminina kraft. Hon skapar och hon dödar.

Det heliga maskulina (som ofta förknippas med styrka, handling, förstörelse och rationalitet) och det heliga feminina är som yin och yang, två delar av en helhet som lever i harmoni och kompletterar varandra. Universum kan upprätthålla balans med hjälp av dessa två poler, som har lika och motsatt kraft. Observera här att det maskulina är en skaparkraft, en agerande kraft. En synlig kraft. Vilken av dessa polariteter känner att du har mest inom dig? Avvaktande, intuitiv, passiv eller agerande, skapande och uppvisande kraft?

Menstruationscykeln är en symbol för feminin kraft som styrs av månens faser. Kvinnokroppen och dess reproduktionsorgan är ett otroligt kärl för denna gudomliga kraft och kreativitet. Kvinnokroppens krångligheter kan i stort ses av menstruationscykelns 4 faser.  Dessa faser representerar årstidernas naturliga cykel, som kallar tillbaka till vår djupa natur som är naturligt knuten till vår Heliga Femininitet.

Att hitta sin koppling till det heliga feminina, att möta dess inre skönhet. Att få kontakt med sin feminina kraft är att fullt ut anta faktumet att vara kvinna, att kunna skapa liv, känna, höra, andas, leva och vibrera med denna enorma skönhet. Det heliga feminina finns i var och en av oss, det är din essens och din källa som framförallt kvinna.

Att vara medveten om kraften i din kvinnlighet gör att du kan blomstra som kvinna, men också som en fysisk och andlig mottagande varelse. Det är att acceptera din gudomliga och eviga essens, som en kraftfull och fridfull gudinna. Detta inre möte involverar också en relation till ens kropp varsamt och respektfullt. 

divine feminine agerar

100 % maskulint

När jag ser hur kvinnor agerar ut sin kvinnlighet handlar det inte om the divine feminine. Snarare hundra procent divine masculine med en nypa bekräftelsebehov och egocentriskhet. Divine feminine är receptiv, mottagande, stillastående avvaktande och passiv. Att sitta och fota sig själv i halvnakna positioner är maskulint. Att dansa och jucka sig fram på videos för att visa sin sexualitet är maskulint (titta på hur hanarna hos djuren gör, de dansar och vill visa upp sig för att vinna honans intresse, lägg även till fjäderdräkter och hur de gör allt i sin makt för bekräftelsen där parningen kan äga run, vardagligt tal reproduktion och sex. Att filma, fota och visa upp sig rent allmänt är maskulint. 

divine feminine?

Divine feminine innefattar INGET av detta. Det feminina är stillastående, mottagande, receptiv, avvaktande, passiv. Lär dig skillnaden mellan divine feminine och divine masculine. Jag själv är mer maskulin än feminin men jag nedvärderar inte min kvinnlighet med att bete mig som ett sexobjekt i detta patriarkala samhälle där kvinnan måste agera på detta sätt för att synas och bekräftas. Är du en av dem som pysslar med detta ska du vara medveten om att du smutskastar det divine feminine med en patriarkal maskuline. Det intuitiva feminina är att vi ser bortom den fysiska kroppen. Detta är att vara sacred feminine. Hur långt har du kommit i din sacred feminine?

Fundera på om du utövar eller ser andra som står och ålar sig samt juckar framför framför kameran (kallas tydligen dans?) på sociala medier varför man gör detta offentligt?  Jag anser att om jag vill visa mig på detta sätt kan jag göra det privat. Jag har lagt ner många timmar på att studera detta beteende bland kvinnor och det enda jag ser är en maskulin djurisk kraft. Ett enormt bekräftelsebehov. Varje gång du får känslan att du vill göra en sån video, halvnaken, utmanande sexuellt dansande, juckande etc VAD är det i dig som vill visa dig själv på detta sätt? Nästa fråga du ska jobba med är varför. Detta är skuggarbete att hitta kärnan till varför man vill visa sig offentligt så här.

Fundera på om du skulle göra detta arrangemang privat för dig själv (vilket borde vara det enda du gör då det handlar om din feminina energi mot Moder Jord och universum, vem annars gör du det för när ingen ser?) Troligtvis inte. Så titta på behovet av att göra detta offentligt, vad bottnar det i? Jo, bekräftelsebehov och att fortsätta på den patriarkala linjen männen byggt upp om att kvinnan är en sexsymbol och där feminismen tog stora kliv framåt att börja rasera, men det finns kvinnor idag som fortsätter nedvärdera divine feminine med dessa videos. Dessutom är INTE detta divine feminine överhuvudtaget! Gör om och gör rätt om du ska pyssla med divine feminine. Den feminina kraften ÄR passiv, vilande och har inget behov att synas. 

The need to be seen by others will keep you in suffering.

Release your need to be seen.

YOUR'E ALREADY SEEN

/Phil Good