solstice – solstånd

SOMMARSOLSTÅND
IDAG BÖRJAR SOMMAREN

VAD ÄR SOLSTICE -SOMMARSOLSTÅND?
Den 20 Juni, dvs dagen EFTER midsommarafton lämnar vi våren och går in på sommarens första dag som anländer med solståndet (på lördagen den 20 juni 2020). För oss i det norra halvklotet markerar detta den längsta dagen på året och det ögonblick då solen når Kräftans vändkrets, dvs dess högsta punkt. Kräftans vändkrets är ett annat namn för norra vändkretsen, det vill säga den nordligaste latitud där solen står i zenit (vilket inträffar vid sommarsolståndet). Vändkretsen ligger på latituden 23 grader 26 minuter 22 sekunder nordlig bredd.

Norr om latituden är subtropikerna och norra tempererade zonen. Motsvarande latitud söder om ekvatorn kallas Stenbockens vändkrets, och området mellan vändkretsarna kallas tropikerna.

Vändkretsen fick sitt namn vid den tid under antiken då solen befann sig i stjärnbilden Kräftan vid sommarsolståndet. Nuförtiden befinner sig solen i stjärnbilden Tvillingarna vid samma tidpunkt, på grund av jordaxelns kontinuerliga precession. Läget för vändkretsen är inte fast, utan varierar något på grund av jordens axellutning. För dem som bor på södra halvklotet är detta den kortaste dagen på året och vinterns ankomst. Solstice sker i samma ögonblick för alla, överallt på jorden.

VAD BETYDER SOLSTICE?
Termen solstice kommer från de latinska orden sol och sistere (att stå stilla). Vid solstice är vinkeln mellan solens strålar och planet för jordens ekvator (kallad deklination) helt stilla. Detta fenomen är mest märkbart vid polcirkeln där solen kramar horisonten kontinuerligt under 24 timmar, en term kallad "Land of the midnight sun."

PLANETÄR GALAKTISK AXEL
Vissa människor tror att våra säsonger orsakas av jordens förändrade avstånd från solen. I verkligheten beror det på 23-graders lutning av jordens axel att solen visas ovanför horisonten under olika tidslängder vid olika årstider. Lutningen bestämmer om solens strålar slår i en låg vinkel eller mer direkt.

Den planetär galaktiska axel aktiveringen är här. Detta är en otrolig sällsynt lutning som aktiverar maskulina mål och feminina subjektiva sfärer av medvetande direkt på planets kroppen som öppnar livets blomma. Sommarsolståndet, nymånen och sol eklips aktiveringen är i perfekt linje med Giza och Stonehenge. Allt som händer utanför, händer inom oss. Kollektivet kommer att börja synkronisera mer med planetärt medvetande för att sedan synkronisera med solmedvetandet, som är porten till galaktiskt medvetande (detta kommer att vara tiden för fullständigt avslöjande av andra livsformer) och kosmisk kollektivt medvetande.

Det är en integration av en medvetande hierarki som sker inom oss. Denna integration av den inre hierarkin får förändringar att manifestera sig på det materiella planet utanför. Detta är också en tid för att kalla in in din Soul Tribe (själsgrupp), nya människor, soulmates av alla slag och gudomliga motsvarigheter. Det är förberedelserna för en själsgrupps aktivering som kommer i augusti efter att Venus passerar norra noden, nymånen, soleklipsens planetär Galaktisk Aktiverings Punkt. GAP-dagar är anslutna till DNA-aktiveringar, solcykler, solflashar, solkosmisk aktivitet. Det är vanligtvis en ökning av synkronicitet, energi, nedladdningar, drömmar och insikter på GAP-dagar.

MAKE YOUR MAGIC
Nu är det en bra tid att fundera över de kontakter och relationer du vill ändra, fördjupa eller vilken typ av kontakter och relationer (av alla slag) som du vill manifestera. Tänk på att mer och mer solstormar kommer (vi är fortfarande i solar minimum) och dessa triggar portals öppningar

Min engelska soulmate berättar om pagans, druids and shamans kring Stonehenge, dess historia kring king Arthur, Avalon etc och berättar vidare att Stonhenge numera är en plats för partyn och massiv fylla. Men denna plats har en stor betydelse för just summer solstice.

Mer om Avalon HÄR 
Giza - the Time Machine, pyramiderna visar summer solstice, winter solstice, spring and autumn equinoxes (dagjämningar) HÄR  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *