tallbarr rökelse

TALLBARR BUNDLES

𓇣 Istället för att skövla skogen i Amazonas på Palo Santo har jag frågat två tallar om lov att ta några kvistar. Visste du att Cederträden snart är utrotade? Endast 22 kvadratkilometer träd återstår, samma är på gång med kristallgrottorna. Kristaller urholkas av människan på miljoner ton varje år för business och pengar. Vill du bidra med detta? Artikeln kring Cederträden kom idag i brevlådan via tidningen Skogseko (Sveriges största skogstidning) och bild ligger längst ner här på sidan.

Tall var helig för pagans och är en symbol för långt liv i många kulturer runt om i världen. Tall har en mängd olika hälsoanvändningar. Tall är Tree of Peace, trädet av fred och inre lugn, den ser även allt. Jag jämställer den lite med ᛉ Algiz runan. Den är skogens konung.

Tallrökelse är lätt söt med tydlig skogs och trädoft. Den kan användas för sina renande, helande, uppfriskande och upplyftande egenskaper. Den är även rik på C-vitamin.

Som ni ser på bilderna nedan har jag en stor burk med tallkåda. Den är minst 30 år gammal och tillverkades av min pagan mormor. Hon använde kåda till allt. Jag har själv använt kådan till sårskador, solskador, hälsprickor samt infekterade sår. Dagen efter är det mesta läkt. Efter tre dagar helt läkt.

Tall används i vissa sammanhang för försvarsmagi och för att kasta tillbaka dåliga vibbar som lagts på användaren (return to sender). Läs mera på vad det kan innebära här

Tallrökelsens doft för oss astralt till skogen, dess mysterier och urkraft. Nu är de buntade och ska torka några veckor. Kåda är impregnerat som bindemedel och läkande effekt. Glöm inte att tacka tallen för det du tar!

𓇣 Vi har en helt magisk och fantastisk skog och växter i vårt land. Använd dessa. Skövla och bidra inte till utrotningen av olika växt arter eller kristaller! Tänk på att våra fornnordiska Samer en gång i tiden jobbade nära Vikingarna. Samerna är våra nordiska shamaner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *