innan jag går in på årets tarotkort
bör ni kunna esoteriken bakom dessa
© catola von ahn, tarotesoteriker

lejonet - jungfrun ∞

the stellar age

8 styrkan och 17 stjärnan

tarot årskort 2024

virigo - queen of heaven

jungfru maria-mor till jesus

Då har vi äntrat 2024 som numerologiskt blir ett universellt – kollektivt 8 år. Tarotmässigt blir det nr 8 styrkan och nr 17 (1+7=8) stjärnan i stora arkanan. Dessa kort hör alltid ihop, ungefär som motsatstecknen gör i astrologin. På kortet 8 styrkan (se längre ner) ser vi henne tillsammans med ett lejon (astrologiskt lejonets stjärntecken) samt liggande 8an, dvs eternity symbolen ∞, intressant då vi är inne i ett 8 år, så när ni ser eternity symbolen är det alltid 8an och dess egenskaper vi pratar om. 

I gamla star maps se vi henne alltid med vingar och det är här vi ser arketypen änglar, hon är the queen of heaven – virigo-jungfrun. Hon håller sädesslag i handen då hennes årstid är skördetid (aug-sept) och jungfrun styr det 6e huset. Jungfrun är the maiden, ungmön, oskulden,  jungfrun och the queen of heaven, dvs hon är modern i zodiaken och då hon även är oskuld så finns där ingen pappa, likt Jungfru Maria som födde Jesus (dvs han är solen och Jesus har som oftast en sol bakom huvudet). Ser ni kopplingen? Allt i bibeln är astrologiska tolkningar. 

Jungfrun symboliseras på många plan, dels är Jungfrun-Virigo mamma till Lejonet men även symbol för Jesus moder Maria (jungfrufödsel). Vi ser Jungfruns arketyp oftast med guldigt långt hår som symboliserar dels sädesslagens guldiga färg, men håret är extra spännande för det är till för att skymma ansiktet. Varifrån kommer brudslöjan? Jo från stjärntecknet Jungfruns hår. Maken vid giftemål får inte se henne innan de är gifta och ingår därmed i ett kontrakt (Saturnus). Sen efter giftermålet lyfter maken på hennes slöja, (lifting the veil). Så brudslöjan samt att man skulle vara oskuld innan giftermål kommer helt och hållet från Jungfruns stjärnbild. Att bruden håller en bukett blommor symboliserar också jungfruns arketyp då hon är skördetid av blommor, spannmål, frukter etc.

I vissa ancient, uråldriga målningar håller hon istället för sädesslag, (eller både och), en Caduceus, dvs guden Hermes stav, två ormar som slingrar sig uppför en stav, längst upp sitter det två vingar. Minns att Jungfrun bär vingar. Kort sagt är Hermes stav Caduceus symbolen för Merkurius. Gudarna Thoth och Hermes ÄR Merkurius. Tänk också på att Merkurius har vingar både på huvudet samt fötterna. Han är the messenger of the gods. Merkurius förmedlar budskap från gudarna ner till människorna. Gissa vem som styr Jungfrun? Jo, Merkurius. Ser ni kopplingen? När jag ändå är inne på änglar, titta noga på ärkeängeln Gabriel som ser identiskt ut som Jungfruns arketyp, ringen runt huvudet symboliserar -precis som Jesus- en sol runt huvudet (solen styr lejonet som är son till jungfrun). De som ber till änglar, ber egentligen till olika stjärnbilder och planeter.

Om vi fortsätter med giftermålet och slöjan, när giftermålet är fullbordat sätts en ring på brudens finger, en symbol för Saturnus ringar att man ingått i ett livslångt kontrakt, och när vi pratar om kontrakt tänker vi på Vågens egenskaper, både kring kontrakt och relationer. Gissa vilken planet som är exalterad i Vågen? Jo, Saturnus. Han kräver ansvar, långsiktiga mål/kontrakt vilket ringen betyder här. Studera bilderna noga, titta efter symboler mellan Jungfrun som styrs av Merkurius, titta efter feminina symboler samt ärkeängeln Gabriel som är Jungfrun. Se också att Merkurius som oftast står på ett ben, varför? Jämför detta också med tarotkort där man står på tå eller håller upp ett ben. 

saturnus - chronos och jungfrun

fader time and the weeping virgin - the broken pillar

Det ni ska veta direkt är att Saturnus styrde samt var den ”sol” man dyrkade under the Golden Age. Han bär på en lie som handlar om skörd vilket kopplar oss tillbaka mot Jungfrun. Han bär också vingar förstås då dessa celestials är våra gudar sedan urminnes tider. Idag har man konverterat dessa planeter och stjärntecken inom new age eran till just new age änglar. 

Under se ni en bevingad Fader tid (satunus/chronos), en gammal man (saturnus styr åldrandet och tiden) med långt hår och långt skägg, samt ett stort par vingar. Fader tid använder verktygen i sitt yrke som gör honom igenkännbar – en lie som han bär över axeln och ett timglas vilande bakom sig. Lien, ett redskap som en gång användes vid skörden (han är skördens gud) som symboliserar den gudomliga skörden. Timglaset är en påminnelse om att tiden marscherar snabbt och allt eftersom tidens sand ständigt rinner ner, kommer vi alla närmare döden, livet är kort. Han påminner oss ofta, speciellt vid Saturn-returns -vad gör du med din tid? Tiden har snart runnit ut. Precis som vete skärs ner av lien under skörden, så är det också själar av Fader Tid. Saturn is collecting souls. Allt för att hålla balansen.

Här står Fader tid bakom en ”gråtande jungfru” ↓ Han lyfter slöjan, lifting the veil (jungfruns hår). Fader tid löser känsligt Jungfruns hår. Handlingen representerar att med uthållighet kan alla saker åstadkommas. Den gråtande jungfrun håller i ena handen en kvist av akacia, som representerar själens odödlighet, och i den andra en rullad bokrulle, symbolisk för liv och tid. De står framför en trasig pelare, symbolen för ett avkortat liv men även för det feminina, the broken pillar.  Timglaset jag pratade om i detta poddavsnitt ← kring 8ans symbolik är just detta. Tiden rinner ur ett timglas, men då Saturnus (som är 8an) även styr orsak och verkan samt karma silas även detta ut genom timglaset (8an). Titta även på detta gamla tarot kort ↓ där man perfekt symboliserar Jungfrun men även Lejonet (som hon är mor till) titta även noga på hennes sköld hon bär på bröstet, ett lejonhuvud, titta efter timglaset, tiden, Saturnus och 8an samt the broken pillar på övriga bilder. En pelare är den maskulina 1an som nu delas i två, den feminina 2an. ↓

lejonet, leo the lion
the demiurge

Lejonets stjärntecken symboliserar vitalitet och enorm styrka av ett enormt kattdjur, men han är också the demiurge, dvs ett lejonhuvud med en ormkropp. Konstigt va? Njae, inte riktigt så konstigt egentligen. En katt strikes fast, dvs den hugger och rör sig snabbt, har ett väsande ljud, vassa hörntänder, reptiliska ögon, precis som en orm. Titta också på lejonets symbol, den ser ut som en orm. En Demiurge är ansvarig för att skapa och underhålla det fysiska universumet. Eftersom demiurgen själv och materialet från vilket demiurgen formar universum, anses båda vara konsekvenser av något annat. Beroende på systemet kan de betraktas som antingen oskapade och eviga eller som produkten av någon annan entitet. Demiurge betyder hantverkare eller producerare, men kom så sen att betyda producent, och så småningom skapare. Visst ser vi lejonet och dess 5e hus som ganska kreativt skapande? Ormen då? The serpent? Svaret är enkelt, lejonets stjärnbild står på hydra konstellationen ↓ en lååång orm som sträcker sig genom zodiaken (hydra är en vattenorm). Tänk dig lejonets huvud (solen som lejonet styrs av) och ormkroppen som vår ryggrad, dvs the spinal cord. tänk dig också kundalini-ormen som stiger uppför ryggraden. Studera bilderna noga. Visst har du även tänkt på att lejonets motsatstecken är Vattumannen? Många gånger ser vi lejonstatyer där det runner vatten ur dess mun (fontän) samt att lejonet ofta placeras vid just dammar och fontäner? Lejonsymboler läggs ofta på dörrar, vid ingångar och passage som beskydd.

Vattumannen är det luftstyrda tecknet, the waterbringer, dvs att vi åker iväg med dess vatten in i en ny tidsålder, vattumannens tidsålder under 2000 år med start 19–21 januari 2024. Pluto kommer kasta ner karriärister, kändisar, kungligheter och politiker här under 20 år. Nu blir det folket som bestämmer. New Age samt religion kommer kastas dithän då Pluto drar upp sanningen från drömmen och illusionen vi befunnit oss i under tvåtusen år i fiskarnas tidsålder, styrd av Neptunus, illusionens och drömmarnas planet. Titta på det gamla tarotkortet ovan som representerar styrkan och Jungfrun, kika lite extra på vattenkrukan längst upp på pelaren, ett sign för lejonets motssatstecken vattumannen. 

stjärnan - stellar age

ny stjärnålder

Minns ni att jag skrev att lejonet sitter ihop med vattumannen? Samma gäller med de två tarotkorten 8 styrkan jag skrivit om innan och 17 stjärnan (1+7=8). Människan har upplevt tre tidsåldrar: just nu befinner vi oss i en solar age, detta genom de forntida grekerna. Solen var och är det enda livet och vår verklighet kretsar kring – även än idag. Innan vår solar age var mänskligheten inne i en lunar age där månen var det enda man tittade på och hade som sin utmärkande planet. Innan månens tidsålder hade vi en stellar age. Detta var under the golden age och även före det. The true north. Jag jobbar endast ifrån the stellar age men idag helt bortglömt och människan förstår inte vårt riktiga ursprung. Jag kommer skriva mera om detta i mina böcker. Tarotkortet stjärnan styrs alltså av lejonets motsats vattumannen. Nr 8 styrkan (lejonet, det enda tecken som styrs av solen) och stjärnan som styrs av vattumannen (vattumannen styrs av traditionellt av Saturnus tillsammans med Uranus, men detta stämmer egentligen inte alls när det gäller kortet 17 stjärnan) men då vi är totalt solstyrda sedan de forna grekerna, ser vi inte utanför vårat solsystem, ungefär som traditionella medium som bara jobbar med bortgångna människor från andra sidan, de ser inget utanför den andra sidan. 17 Stjärnan är the stellar age och når utanför solsystemets sfär. 7 har en viktig symbolik. 

17 stjärnan - the stellar age, 18 månen - the lunar age, 19 solen - the solar age

jag som är tarot esoteriker, visar er här hur korten är placerade efter varann enligt tidsåldrar

2024 års tarotkort

8 styrkan

inre mod, styrka, kurage, övertygelse, personlig
inre och yttre kraft, inflytande, medkänsla
Carola von Ahn

Årets första tarot kort för 2024 har lärt dig fram hit vad den liggande 8an betyder ∞ Ovanför jungfruns huvud ser du den liggande 8an, även hennes krans av blommor i håret som är jungfruns egenskaper. Kransen visar på Saturnus ringar samt nollan (0) också är evig. Ingen början eller slut, precis som i ∞. Hon tämjer sin son (Jesus, solguden) att bemästra en inre styrka då det är en av 8ans egenskaper. 2024’s 8 år kräver personlig power och inre personlig kraft. Vi kommer behöva det detta år. Jungfrun tämjer sitt inre genom sitt barn, lejonet. Du kan inte längre kontrollera andra, nu måste du kontrollera dig själv genom att tämja ditt inre.

© Carola von Ahn, letsskyrocket.se

17 stjärnan

your true north, andlighet, ny tid,
högre syfte, tro, pånyttfödd, ny era, galaktiskt
Carola von Ahn

Årets andra motsatta tarot kort för 2024 är den högre aspekten av 8an. De nakna brösten symboliserar den moderliga mjölken som sipprar ut i galaxen kallat the milky way- och vattnet hon står vid symboliserar vår galax, vintergatan (milky way). På himlen ser vi polstjärnan, runt den Ursa Minor. Detta kort styrs egentligen av polstjärnan från the stellar age och inte vattumannen som många tror. Men vi är i ett lägre medvetande under the solar age och genom detta kort och vattumannens tidsålder jobbar vi oss tillbaka till the stellar age under tvåtusen år. Genom kortet 8 styrkan kan vi fullt ut nå det högsta planet, the stellar age.

© Carola von Ahn, letsskyrocket.se