Ω

0 NARREN ALPHA
NARREN OMEGA 22
FÖRE & EFTER
LIVET & DÖDEN

ESOTERIKEN & GRUNDEN

Tarot handlar om Narrens (the fool) ande som går ner via Sephirot (kabbalans livets träd) in i en fysisk kropp. Narren blir då alpha, A och 1 via nästa kort i magikern som startar sin resa genom livet. Han slutar sin resa vid 22 som är Omega, slutet, efter, döden. 0 och 22 är samma vibration och har samma innebörd. Narren är en maskulin energi (1 aleph) som  som inte vet någonting, precis som vi inte vet något när vi föds. Här börjar vår resa i små och stora cykler. Han har mycket att lära sig under sina cykler genom livet. Han söker sin feminina sida, lärdomar, visdom, kunskap, maktspel, balans, kärlek, hat och att bli fullkomlig innan han går tillbaka till anden igen. Narren, dvs du/vi lär oss att det finns en utsida och en insida. Att det finns olika element som existerar både inom och utom oss. Känslor (vatten, bägare), att tanken styr och manifesterar snabbt (svärd, luft) etc.

Narren, dvs människan som individ är djävulen. I vårt högsta jag är vi en fullkomlig ande, när vi går ner på det fysiska planet har vi med oss båda energierna av kärlek och hat, Yin och Yang, gott och ont, mörkt och ljust. Polariteter. Allt ont, hatiskt, egocentriskt, förtalande, mordiskt, förstörande och förstörelse pysslar människan med. Genom alla tider har vi dräpt, slaktat, krigat, förstört och erövrat, utplånat, våldtagit, offrat barn, misshandlat, lämnat kaos och destruction bakom oss där vi drar fram där nästa inkarnation, generation genom eoner av tid får ta över och fortsätter i samma linje. Det karmiska hjulet. Denna energi stannar på jorden. De som lever under A:et blir vad vi kan kalla satanister. Det är vad Bibeln kallar djävul. Satan. As above, so below. Ner från anden till below, det mörka, fysiska. Demonenergi är energier från oss. Inget annat. Människan är det mest destruktiva, elaka, egocentriska förgörare som överhuvudtaget existerar. Vi förgör oss själva, andra och hela jorden.

TAROT MÅSTE INNEHÅLLA:

NUMEROLOGI
ASTROLOGI
DE FYRA ELEMENTEN
ESOTERISKA SYMBOLER
DJUR & DESS SYMBOLISM
KLARA AVGRÄNSADE FÄRGER
SVÄRD, BÄGARE, STAVAR & PENTAGRAM

Den absoluta tarot som innehar detta är störst säljaren RIDER WAITE TAROT, dvs Tarot av A.E Waite. Den utgör mallen för andra kopior av tarot som idag ser ut mer som orakelkort. 

SKAPARE: esoterikern, magikern, mystikern, poeten, okultisten, hermetisk lärare Arthur Edward Waite född 1847.
GRAFIKER: Pixie, dvs Pamela Colman Smith, född 1878

KOPIOR SOM INTE ÄR TAROT UTAN ORAKELKORT

Många gör och skapar egna tarot kort med mall från A.E Waite’s tarot. Tyvärr, hur vackra de än må vara (och vackra ÄR de!) så faller grundprincipen bort mer och mer. Jag har f n åtta tarot hemma och här har ni två av dem nedan, t v ser ni Modern Witch Tarot och t h The Muse Tarot. Kika gärna på lekkorten på översta bilden så förstår du vad jag menar strax, kontra de två korten jag gjort uppe i högra hörnet av samma bild.

Om vi kikar på Modern Witch Tarot ser ni att djuren är borta, när vi får riddarkorten som sitter på hästar har den här ersatts med motorcyklar och andra moderna färdmedel. I Rider Waites tarot kan vi se om hästen står stilla, går sakta, är på väg, tvärstannar eller galopperar i full fart. Symbolismen är bortplockad. Det finns inga män överhuvudtaget och som du vet ser inte världen ut så samt skulle balansen försvinna om bara kvinnor härskade på planeten. Inga barn skulle födas och inga fadersgestalter. Både 4 Kejsaren och 5 Översteprästens maskulina sidor skulle vara ett minne blott. De astrologiska symbolerna i tex Lyckans Hjul är puts väck. Likväl specifika färgelement och annan symbolik. Är man inte van tarot läsare kan man aldrig förstå tarot om man börjar med att köpa tex dessa. Du kommer aldrig förstå den esoteriska innebörden på djupet. Börja med A.E Waite Tarot.

Tittar vi på den högra bilden av The Muse Tarot ser den rätt och slätt ut som orakelkort a la Danielle Noel. Jättevackra, men här finns inget ursprung alls. Man har även ersatt grundprincipen av elementen stavar, svärd, bägare och pentagram med helt andra ord såsom röster, inspiration etc. Detta är ingen tarot alls för mig utan rätt och slätt en orakellek. Bilder från en sagovärld. Ingen esoterik, astrologi, symbolism, numerologi, element eller djursymbolik.

SOUL CARDS TAROT

Den här tarotleken som jag köpt från Los Angeles är väldigt symbolisk, minimalistisk och grafisk med endast en bas färg och text/symbolik i guld. Men om man är van tarotläsare är den ett superkomplement och den är en av de vackraste man kan jobba med.

Den innehåller det jag behöver och jag ser djupt in i dess symbolik. Den finns i rosa/guld, svart/guld och vitt/svart. Ett must have för samlare av tarot som är lite svår men ack så mäktig. Inget för nybörjare.

HITTA DINA LIVSKORT

Har du testat att plocka ur (här krävs att du kan tarot på dina fem fingrar) kort som representerar dig, ditt liv, vem du är, vad du vill, strävar efter och vad målet är samt HUR ska du ta dig dit?

Var ärlig och plocka ut första kortet som du ser dig själv arketypiskt, sen funderar du på vad ditt liv går ut på, större och mindre aspekter. Hinder. Felvägar. Karmiska smällar om och om igen? Vad funkar? Vart ska du? Här pratar vi inte små cykler utan det stora hela. T h → (dataversionen) ser du mitt liv, i väl valda, ärliga kort som jag representerar, vilket mål jag har och däremellan hur jag tar mig dit. Jag ÄR 9 Eremiten och mitt mål är 9 i Pentagram.

Ni som har det numerologiska själs kontraktet kan ta fram det och försöka hitta tarot kort som passar. När du gör detta får du ett komplement och större förståelse till ditt själskontrakt.

Obs, numerologin stämmer inte alltid överens med tarotkorten. Eremiten nr 9 i stora arkanan kan man jämföra lite grand med en numerologisk 7a, men som du ser stämmer inte siffrorna.