storforsen naturreservat

När familjen från Skåne (min mellansyster, man och tre barn, min yngsta syster  bor i Spanien så hon var inte med) kom upp följde även min bonuspappa som bor här i samma stad som mig åkte vi tidigt till Storforsen. Jag minns inte exakt när jag var här sist men jag tros minnas att det var planeringsdagar med jobbet. 

Forsen är magisk, enorm och måste upplevas. Vattenelementet gör sig endast stark här. Såna magiska krafter att det går inte beskriva. Jag har 250 bilder och säkert femtio videos så jag kan inte belasta min server med detta, ej heller familjebilder, men jag och syrran kom med dock. 

När man är med icke andliga, mediala eller uppvaknade människor som varken förstår allt vi vet och är medvetna om i den andliga sfären blev det att jag drog mig undan lite för mig själv, gick lite egna vägar och kände in samt fick kontakt med fyra skogsälvor som jag pratade med. De var inte speciellt glada i all turistanstormning som är ständigt här i Storforsens naturreservat, det stör naturens energier. 

Folk hoppade fortfarande från dödsklippan där det i skrivandets stund senast hände en olycka där det blev ännu en helikopterfärd mot sjukhus (se den stora bilden längre ner där jag står nästan på kanten och fotar).

Vi grillade mat i skogen, kokade kaffe ute samt njöt av den helt magiska trollskogen. jag minns när jag var här på “trolltagen” där några tusen satt på klipphällarna och lyssnade på Roger Pontare, vår norrbottniske shamanliknande man där han sjöng när vindarna viskar mitt namn. Lyssna gärna på den på Spotify och håret på armarna reser sig…

Storforsen måste nog vara landets mest magiska, trollbundna och urkraftsplats som finns!

Efter en hel dag gick vi in i den samiska shoppen som finns här och jag handlade samisk skrift på en kökshandduk, grytunderlägg, solkorset samt en bricka. Se också honungs burken jag fick av syrran som har egen bi-odling hemma i Skåne. 

samisk shamansk konst

ortodox 1400-tals kyrka

tempelriddare, synliga andar &

landets största kyrkstad med runor

Nästan hemma säger syrran att vi bara ska svänga in till kyrkstaden för hon råkade köpa en kyrkstuga dagen innan haha, japp in hit och här började gamla minnen flöda. Jag mindes att jag jobbade på denna kyrkogård när jag gick i grundskolan, här brukar det vara sommarmarknad varje år men tyvärr aldrig varit här då denna helg alltid krockade med nationella samt internationella utställningar för mina hundar. 

Vi satt länge inne i stugan, det bevittnades och skrevs kontrakt och när jag blev less gick jag ut och satte mig med min styvfarsa jag haft och vuxit upp med i 26 år. Han är trapper, klarar att överleva ute vinter som sommar, vi hade växter och träd från klippiga bergen som normalt inte skulle överleva i mitt barndomshem, trädgårdsmästare kom för råd hos honom och örter samt växter, djur och natur kan han på två fingrar. Svartkrutsskytte och jägare. Vi pratade om hans tio resor till Hopi indianerna, klippiga bergen, Colorado, Wyoming, och ja 400 mils körning varje resa. Han är mer amerikan än svensk. han berättade om kristaller stora som hus samt att det finna rosenkvarts precis överallt här uppe!

Vi började gå i kyrkbyn, som han berättade, nog var landets största, det finns flera hundra kyrkstugor och människor bodde i dessa då det var kyrkplikt. Han visade sin egna kyrkstuga som är från 1700 talet. Men det mest spännande var runan ◇ Ingwas som var inristat på varenda originaldörr från 17-1800 talet. Jag fotade av några av dessa hundra. 

Ingwas färdas österut (eller baklänges) i motsatt riktning mot solens dagliga färd över himlen, detta ledde till mörkrets rike som befolkades av etinfolket, halvt välvilliga inställda trolliknande varelser som kunde inta formen av träd eller jättar. Den stjärnbild som kallades för Stora Björn kallades för vagnen i fornnordisk tradition, vagnen anspelade på fruktbarhet som Frej, fruktbarhetens gud körde. Ingwas ◇ var en runsymbol som ofta ristades in i väggarna eller över dörröppningar i hus, till och med i kyrkor som skydd. 

Han berättade om denna ortodoxa kyrka att den var från 1400 talet, här gick man i tåg med kåpor och svängde rökelser fram och tillbaka. Titta på en av bilderna så ser du att man sparat ett original fönster eller port i väggen. När jag gick in i den vackra original kyrktornet ni ser bild på, kände jag en enorm andlig närvaro, jag klev ut direkt. Ibland ser våra ögon inte allt men på bild fångas de nästan alltid. Jag har loads av bilder på andar kring gravstenar och kyrkogårdar, här ser du en bild på ett ansikte vid vid förstoring. Titta även på riddargravens gravsten, två till tre andar på själva gravstenen. Titta även upp på kyrktornets två fönster på en av bilderna i de rullande bild collaget.

Väl hemma tolv timmar senare såg jag två fenomen på himlen. Inlägget tog 6,5 timmar.