lejonet 22 juli–22 augusti


STYRANDE PLANET
: Solen ☀
KVALITET: Fast
ELEMENT: Eld
SÄSONG: Sommar
FYSIK: Ryggen, hjärtat & blodet
GUDINNA: ISIS ← från Sirius
NICKNAME: —

Omtänksam, generös, storsint, varm, auktoritär, aktiv, gästvänlig, öppen, aktiv

kära astrovänner & lejon

Om man har solen i lejonet ser man en person med enormt MOD, en född ledare och en del ser oss som dryga och självcenterade men egentligen handlar det om omtänksamhet, modet att stå upp, generositet för andra, gärna samla andra runt sig. Att inta den stora scenen med en enorm karisma. Men kanske inte en ledare som i de kardinala tecknen såsom tex Stenbocken, nä mera ser vi oss som en grupp med samhörighet. Att vi socialt ska jobba i grupp och nå saker tillsammans men de detaljerna får gärna andra ta hand om (skratt!). Titta på lejonhannen som leder men gruppen gör jobbet.

Lejonet anses vara statisk och om ni läst min sol-stenbock ← innan så påstår astrologer att stenbockar är statiska (stela) men här kommer däremot den statiska människan in i lejonet. Ett lejon som styrs av solen är maskulin inkarnerad. The big doer. Enorm kraft och power. Tänk guden RA. Lejonet är ledaren som egentligen inte vill leda men gör det för gruppens (ja hela samhället och världens) skull. Eftersom min sol-stenbock begränsar mig i att stråla FÖR mycket kan det kännas otroligt jobbigt att inta en stor scen och representera andra. All eyes on me har jag svårt för och det tackar vi min styrande planet Saturnus för (stenbocken). Lejonet agerar impulsivt för de som inte besitter egen kraft. Lejon behöver bekräftelse från gruppen (samhället) att det är ett tummen upp för vad de representerar kollektivt. Många tror det handlar om personligt ego men där har ni fel. 

Lejonet är inte så konsekvent som tex min sol-stenbock, tänk att det är eld som styr och det är för stunden. Fort kan elden slockna. Höga krav på sig själva, göra, prestera, agera i sin maskulina power som driver på ofta, men lika gärna kan ligga och lata sig emellanåt. Se lejonhannen som snarkar och sover hela dan där tikarna sliter häst i att jaga 🙂

Men lejon som ascendent då? Jag tillhör ju dem. Vi kikar lite här för det kan skilja sig lite. Okej, vi hörs och vi syns. Ascendenten är vad du ser utåt av en person. Vi har en sån stor karisma att vi lyser upp rummet som en sol. Vi kan omöjligt smälta in i en grupp, det går inte hur vi än försöker gömma oss. Om du har solen (som stjärntecken) i lejonet så strålar du än mera i ascendenten. Vi är mästare på att skanna av och läsa av människor på en nanosekund utan större ansträngning. Därmed kan vi anpassa oss efter en individ. Om vi vill, saken är den att vi inte alltid gör det. Ofta tar vi rodret och styr gruppen, tar besluten och visar vägen.

Lejon asc har en stor bekantskap, inte bara sin sin egen krets, inte bara i sin kommun, inte bara i Sverige utan i hela världen. Vi är bossiga, kan ställa till med en scen, snabba beslut tas och oftast efteråt står lejonet kvar på ledarpositionen. Precis som Stenbocken är de envisa i vad de tror på.  Så i diskussioner kan det bli hett om öronen om någon inte lever upp till lejonets syn på hur vi ska hjälpa världen, en frustration, en gräns du inte vill se. Backa är mitt råd. Du vill inte möta detta rytande lejon.

Men det handlar om kärlek och vad som är bäst för kollektivet, lejonets stora eller lilla grupp. Glöm inte att ett lejon, redan då du klev in i rummet, skannat av dig efter tre blickar. You can’t  hide. Förmågan att peppa är enorm, ofta lyfter vi fram vänner, sambos, barn eller andra som ska fram i ljuset mer än lejonet lyfter fram sig själv. Keep that in mind. Vi håller oss unga hela livet och ser faktiskt lite yngre ut än vår ålder. Vi lyfter även fram barnet inom oss ständigt och vår generositet och positiva utstrålning tar aldrig slut. Vi ger mer än vi tar.

karismatisk

kärleksfull

auktoritär

generös

SNABB GUIDE LEJONET

Matälskande Lejonet är solens barn, lekfulla, står i centrum, lyser upp hela rummet. Lejonet är kreativ, dramatisk och gör allt i stor stil. Höga ideal, en stark personlighet samt en naturlig fallenhet för att leda. Självförtroendet är det inget fel på! Skicklig på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna. Oerhört generös med allt, kärlek, pengar, kunskap eller tid förutsatt att lejonet får vara mittpunkten Sexig, rolig och passionerad med en oerhörd aptit på livet.

Det blir som jag bestämt säger lejonet

Slutord blir att i min lejon ascendent stämmer detta oerhört bra. Som numerolog kan jag jämföra min lejon asc med mitt personlighetstal 1 som även här överstrålar lejonets egenskaper med hästlängder. Solen är också planet 1.  Numerologin visar åter igen att den är mera exakt och är det som styr mest, men det är roligt att jämföra astrologi och numerologi. Man bör känna till båda.