stenbocken 21 december - 20 januari

AVSLUTAR & STARTAR ÅRET
STYRANDE PLANET
: Saturnus 🪐
KVALITET: Ledande, kardinal
ELEMENT: Jord
SÄSONG: Startar upp vintern
FYSIK: Skelett, ben & knän
GUDINNA: HEKATE ← (privat ISIS, Sirius)
NICKNAME: Stenis

Rå humor, sträng, konsekvent, envis, ansvarsfull, praktisk, konservativ, ihärdig, lojal, realist, tråkig, vis

kära astrovänner & stenbockar

Då jag själv är sol-stenbock (mitt stjärntecken) har Stenbocken enligt mig fått en oerhört trist stämpel på sig genom tiderna och det känns som om astrologer bara kopierar av egenskaper som någon därute för hundra år sedan ansåg tillhörde stenbockar. Det blir nästan en kränkning på en personlighet, för handen på hjärtat, det stämmer inte! Vem vet mest om stenbockar än stenbockarna själva? Vi har ju levt hela livet med vårt sol-tecken, ascendent eller måntecken i stenbocken och jag pratar ur min sol-stenbock, dvs mitt stjärntecken. Jag tänkte jag skulle gå igenom myterna och strypa ut dem en gång för alla. Vad stämmer och vad stämmer inte? Jag har levt många mån och solvarv på jorden och har därmed hunnit bereda en stor erfarenhet kring andra stenbockar såsom mina syskon, vänner, bekanta, sambos och andra människor som på ett eller annat sätt interagerat med mig på nära håll, i skrivandets stund några hundra personer som är stenbockar.

Några av oss har läst boken Astro Poets ← och jag blev så chockad, arg, besviken och ursinnig hur illa den är skriven och hur man framställer stenbockar. Rent förtal om jag ska vara ärlig och den sämsta bok jag någonsin köpt! Men vilka är då myterna jag vill belysa som inte stämmer? Sociopaten Stenbocken ur Astro Poets? Vi kikar under så ska ni få en hel redogörelse, nu är det dags att belysa stenbocken på riktigt och kasta skitmyterna och förtalen, down the drain. Det som slår mig mer och mer är att den numerologiska livsvägen visar mer än stjärntecket. Min Stenbocken ligger någonstans därunder men väldigt svagt. Min numerologiska livsväg som Master 33/6 är min sanna karaktär och livsväg, vad ni ser mest av mig astrologiskt är min ascendent i Lejonet ← eller kanske ännu mer min 1a i min personlighet.

slå hål på myten

Jag är som de flesta vet en sol-Stenbock (mitt stjärntecken) en feminin energi tillsammans med vår feminina jord kusin Oxen (Venus) och Jungfrun (Merkurius) som är varken maskulin eller feminin och tar på sig det kön av det tecken den ligger i. Här pratar jag ur solstenbocken, inte som ascendent eller måne-stenbock.

TRÅKIG? 
Alltså har du mött mig? Eller någon annan stenbock? Jag är allt annat än tråkig men jag väljer NOGA vad som rocks my boat. Vad jag spenderar min tid på. Allt handlar om perspektiv mina astrovänner! Om jag tackar nej till en fest eller en krogrunda anses jag som tråkig för att jag tycker det är destruktivt att springa på krogen i en sexmarknad eller en fest med ytliga 3D människor som inte ger mig något utbyte? Stenbockar värderar sin TID i sekunder och minuter. Att slösa bort vår tid på sånt som varken ger oss något anser inte jag vara en tråkig stenbock, snarare en medveten person som vet att livet är kort och där varje sak måste ge ett inre flow av det man passioneras av, vad som ger något värde i ens liv, inte stelt, vardagligt 3D prat ur en grupp människor som lever efter styrda, ytliga och egocentriska premisser. 

Vi har nog däremot den värsta råa och torra humorn du kan hitta i världsaltet. Folk kan skratta sig av stolen när en stenbock drar igång (glömde jag säga ironi och sarkastisk?) och vår ironi är något vi älskar. Ironi och sarkasm är vårt andra namn! Själv skrattar jag åt ironi, sarkasm, mörk och torr humor, en humor de flesta inte fattar. Skillnaden är att stenbockar skrattar sällan åt vardagliga skämt vi hört hundra gånger eller som känns IQ befriat. 

SNÅL? 
Snarare medveten och sparsam, kanske ordet ekonomisk passar bättre. Åter igen handlar det om perspektiv, men även om vad som anses oviktigt att köpa eller äga. Däremot, det vi köper kan stanna länge då det har ett personligt värde som ger en kvalité hellre än en trendig säsong av saker som byts ut femtio gånger/år, dvs att köpa och spendera för köpandets och spenderandets skull, dvs egot och ha begär pysslar vi stenbockar inte med. Här är det the real deal som gäller.

SUR & ALLVARLIG? 
Ännu en myt är att det påstås att vi aldrig ler, skrattar samt aldrig kan slappna av? What?? Jag och de hundratalet stenbockar jag interagerat nära med genom livet skrattar alltså inte? Jag kan genast döda den myten att jag skrattar värre än någon annan, oavkortat. Att kunna slappna av är också en av mina starka sidor som just stenbock. Hur ska vi kunna nå våra mål annars? Här ser vi att numerologin tar över stjärntecknen och en stenbock som inte kan slappna av bör ha en 5a på livsvägen, ödestalet eller på annat ställe. Jag slappnar av i dagar tills jag hittar flödet och orken igen. Vi är varken tunga att vara kring men vi väljer vilka vi interagerar med. Noga. Om du inte ger oss något av värde kommer det kännas tungt som med alla energier som inte samverkar samt att jobba så lite som möjligt för så stor utdelning som möjligt är vårt signum. Vi jobbar inte ihjäl oss, vi jobbar hårt med vår passion och vara i flöde med vad som tänder upp resan mot våra mål.

KONSERVATIV?  
Ojojoj vet du att som stenbock hatar jag konservativa människor. Jag ogillar julen då den är konservativ och handlar om köp-mani, spendera pengar på skit för att sen under flera månader stå urfattig. Jag är inte intresserad av familjesammankomster, påskar och annat. –Så här har vi alltid gjort är ett av det värsta jag hör. Vaddå alltid gjort? Funkade det? Inte? Dags börja förändra och kliva upp på berget där du når resultat! Bakåtsträvande människor gör att det kliar på kroppen, jag får utslag! Jag ogillar traditionella äktenskap, att stå inför religionens präst samt församling och lova evig trohet, man ska gifta sig för att sitta fast med en man/kvinna för resten av sitt liv, (hur kan man lova något sånt?) en ring på fingret för att bevisa  att man tillhör någon för annars är man ingen, helst ska kvinnan ta mannens efternamn så hon tillhör honom for real. For life. Men, detta anses stenbockar besitta. Sorry astrologer, ni har så FEL!

KÄNSLOKALL?
Mjoooo på sätt och vis ja, men detta handlar mer om att styra över känslostormar som begränsar, som blir destruktivt.  Om du lyckats visa ditt sanna jag inför en stenbock kan vi verkligen bli too much av känslor. All in. Däremot är vi målmedvetna, så pass medvetna om vart vi ska att det kan upplevas kallt för dem som inte förstår våra visioner och mål. Vi kliver bara förbi er som sitter och klagar, bakåtsträvar, fasnat i trauman och känslor år ut och år in. Vi anses aldrig avsluta relationer men jag har avslutat alla utom en. Mina stenbocksvänner likaså, de avslutar sina relationer. Not the way around. Så denna myt håller inte heller.

STEL & PRYD?
Vad menas egentligen med stel? Statisk? Njää jag är inte stel och inte de hundratalet stenbockar jag känner djupt. Snarare flexibla. Vi pratar däremot sällan jobb annat än om det handlar om en vision av ett mål som närmar sig, men här tror jag alla stjärntecken agerar lika. Vi är däremot fast beslutsamma, om det anses vara stelt ser jag det som en tillgång att ta sig framåt snarare än stagnation. Ändrar riktning om vi utvärderar att det kommer misslyckas eller blir för tidskrävande och tungt. Vi går sällan långsamt. Tiden och minutrarna tickar på. Tick-tack-tick-tack. Nån måtta för det allt vara. Stelhet på det?  Vi anses vara pryda, (gapskratt!) jag har aldrig under hela mitt liv sett en pryd stenbock. Ever! Jag själv är raka motsatsen till pryd. Däremot ogillar jag att stå i centrum, ha blickar på mig. Här slåss jag lite med min lejon ascendent ← Vårat fysiska ”organ” är skelettet vilket tyder på vår klättring vi ständigt gör (i motstånd) uppför saturnusberget, här gäller det att vara på rätt berg som ska bestigas! Att klättra uppför detta berg genom hela livet tar på krafterna, därav krävs ett rejält skelett.

MÖRKA & SVÅRA?
En mörk person för mig är en Skorpion alternativt en Fisk. Ja, kanske vattentecken överlag då de badar i sina känslor och känslostormar. Här kan jag väl tacka för att jag är jordtecken som är stabil i det mesta. Vi pratar ofta på både in och utandningen, är inte tysta i första taget MEN vi är ensamvargar. Avskyr stora människo samlingar, småprat om oväsentliga saker, why liksom? Vad ger chit-chat om nada? Mörk humor håller jag med om men mörka i sig håller inte. Har astrologer blandat ihop skorpionen här månne? Däremot är vi negativa till sånt vi ser inte gynnar oss eller samhället. Vi säger mer ofta nej än ja. Det finns en anledning till det. Vi är late bloomers och besitter ansvar, så mycket ansvar att vi bär världen på våra axlar eller är det numerologin i mina 6or som tar över mitt stjärntecken? 6an har det största ansvaret av alla nummer.

STONE FACE?
Tydligen anser astrologer att stenbockar är mimiklösa, vi varken ler, skrattar eller visar känslor för den delen heller. My god! Detta känns förkastligt och som ett förtal som måste upp till ljuset. Likväl delen om stenbocken i boken Astro Poets. Det är en makaber, psyko beskrivning som delas ut till astro intresserade. Att de inte skäms? På riktigt? 

lojal

realist

vis

ansvar

praktisk

målmedveten

känslosam

pålitlig

SNABB GUIDE STENBOCKEN

Vi är late bloomers, realister, visa och kloka, högt IQ, vi har och tar stort ansvar för allt och alla, vi är praktiska, målmedvetna, glada, leende, gapskrattade känslosamma människor med en stor portion rå, torr humor som kryddas med ironi och sarkasm (and yes, we lovet it!). Pålitliga, trygga, styrande, ledare, alfa kvinnor och män, lojala tills motpolen visar noll respekt, vi jobbar inte speciellt hårt men effektivt mot de mål vi har satt upp och kan ändra dessa mål direkt utan delay, så stela och traditionella myten föll därmed bort. Vi är ensamvargar och är därmed inte mycket för att vara fastlåst i giftemål, ej heller traditioner resonerar med oss. 

We never look back! Vi kör mot målet.

Sååå, slutordet får bli, kan våra astrologiska tecken säga allt om dig? Jag känner mig mera som min numerologiska Master 33/6 och min grund 6a vibrerar mer med min måne-våg ← Min Stenbock finns där men väldigt svagt. Ibland kommer den fram när det gäller ansvar (6an) men jag ÄR min Master 33/6 till hundra procent och den överstrålar mitt stjärntecken helt klart. Det enda jag kan jämföra Stenbocken med är ansvaret i min grund 6a.

Vad kan jag som numerolog jämföra Stenbocken med? Jag har funderat och funderat men känner rent allmänt 6an, dels då 6an har alldeles för stort ansvar men kanske också för att Saturnus som styr Stenbocken är den 6e planeten. Kanske en liten släng av 4an också. Begränsningar och jobba hårt.