vågen 22 september–23 oktober

STYRANDE PLANET: Venus
KVALITET: Ledande, kardinal
ELEMENT: Luft
SÄSONG: Startar upp hösten
FYSIK: Njurar
GUDINNA: GAIA ← (privat ISIS, Sirius)
NICKNAME: —

Rättvis, diplomatisk, konstnärlig, snäll, respektfull, obeslutsam, förfinad, sällskaplig

kära astrovänner & vågar

Jag har månen🌙 i vågen vilket astrologiskt betyder det inre och den inre andliga sidan av mig. Jag vill gärna skriva lite om detta och jämföra det numerologiskt. Vi börjar med sol-vågen vilket jag inte har, jag är sol-Stenbock ← Vi börjar med sol vågen som kan vara lite klurig. Känslokall kallas Stenbocken men jag anser nog vågen är det personifierad. Ett intellektuellt kardinalt ledande tecken som styrs av Venus men även luftelementet. När jag pratar om känslokall betyder det att de inte visar något, allt verkar vara lugnt trots kaos. Vågen strävar efter balans och intellektuella saker (tankar), analytisk, beräknande samt där känslor blir till tankar. Lite en undvikande personlighet jag pratade om i poddavsnittet här

Däremot balans och rättvisa är något jag känner igen i mitt inre. Estetiskt (jag personligen identifierad) runt omkring mig, snyggt, rent och funktionellt. Jag har öga för det estetiska. Jag skannar av hem och rum där en tavla sitter 3 mm fel, en ljusstake som inte står i exakt linje med den andra ljusstaken, för många färger i ett rum, för mycket prylar och saker som inte hör ihop, ja listan kan göras kilometervis. Men vågen är ju sällskaplig, vill ha med alla, umgås, prata och spekulera. Nooonooo här kliver jag åt sidan. Jag är inte alls sällskaplig för fem öre, jag är ensamvarg och min 7a (nåja, mina tre 7or) styr mig med en järnhand så här stämmer det inte på en fläck.

Sol-vågar, dvs de som är födda i vågens tecken är inte att lita på, svåra att ha att göra med och håller inte vad de lovar är väl ett begrepp som hittas i sol-vågar enligt astrologer. Trots att vågen är ett kardinalt tecken som ska styra men måste tänka hundra gånger innan de kan ta ett beslut. Att hitta en våg som ljuger är kanske inget nytt för astrologer. Vågen är konflikträdd, de undviker konflikter men jag har sett vågar som endast pysslar med att dra igång konflikter på löpande band. Här kan vi kanske tänka oss djupa trauman, oläkta sår som man vill projicera på andra istället för att ta tag i det själv. Iom att vågen ljuger ofta och mycket (kanske drar vita lögner däremellan) beror på att hen är konflikträdd och svårt att ta beslut/bestämma sig.

Då vågen, precis som Oxen styrs av Venus gillar man att njuta, se och inneha skönhet på alla områden. Vågar har höga förväntningar på livet, tänker sig fram snarare än känner, de styrs av lagar och förordningar, regler och rättvisa (är det inte Saturnus som styr här istället för Venus?) men även balansen och jämlikheten. Vågen lägger sig ofta i andras business.

Måne-Vågen då som jag har? Ja här blir det kanske lite annorlunda. De går på tok alldeles för tidigt och för starkt in i vänskapsrelationer samt kärleksrelationer. Här verkar det som om de långa besluten eller att ta ställning som i sol-vågar pysslar med är raka motsatsen när vågen ligger i månen. Med vågen i månen prioriteras en själv ner och andra sätts i första rummet (jodå, detta kan jag relatera till) och här lär man sig snabbt vilka som utnyttjar en där man inser att de tar mer än de ger. I relationer funkar samtal med likasinnade nästan bättre än att gå vidare in i en kärleks relation (soo me!). Månevågar vill enligt astrologer ha sällskap överallt, tom i mataffären och i tvättstugan men här säger jag igen stopp, detta är verkligen inte jag. Jag vill ha så lite skuggor (folk som hänger och klämmer sig fast i kjolen) som möjligt. Att ha en skugga med sig var man än går skulle göra mig till drak-ulla! Måne-vågar undviker konflikter och även här säger jag stopp, jag är varken konflikträdd eller undviker en konflikt. Snarare välkomnar jag en diskussion på djupet som ibland innebär sanningen i vitögat.

Vågen vill gärna ha sista ordet (yes) eftersom argumenten är väl genomtänkta och perfekt analyserande innan saken ens kom upp på tal (min 7a kanske). Missnöjda vågar hör vi ofta, detta pgr av alla obalanser i vår 3D värld.

konstnären

rättvis

för snäll

estetisk

snabb guide vågen

Stil ikon, yta och ordentligt polerad. Estetisk samt konstnärlig, älskar det vackra. En obalanserad våg visar upp ett false face som inte är sant och drar sig inte för osanningar. Agerar mentalt och vill ha med alla på tåget. Rationellt tänkande, veliga och vänder ofta kappan efter vinden. Konflikträdd och vill ha sällskap twentyfourseven. Att upprättahålla balans i allt är vågen personifierad. Omtänksamma och sätter andra i första rummet.

Jag vill skapa harmoni samt diplomati

Okej, här känner jag mig rätt lost in space. Jag resonerar inte med vågen alls känner jag förutom det estetiska, det vackra, konstnärliga, att prata på ut och inandningen, analytisk är väl det jag känner igen. Allt annat går bort. Så, numerologin tar över även här. Om jag skulle översätta vågen i månen så kan jag tänka mig själstalet och där är jag en 6a som också älskar hemmet, familj, kärlek, visionär, konstärlig, det vackra och ansvar. Min starka analytiska sida kommer från mina tre 7or. Men min själs 6a är jag personifierad mer än vågen så tyvärr astrovänner håller inte detta haha! Numerologin är exakt åter igen. Jag är inte en våg utan en själs 6a.